ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
Naudinga

Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-09-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kai norisi ko nors traškaus, sultingo ir vitaminingo, rauginti kopūstai tampa nepakeičiamu pasirinkimu. Nors tradiciškai jų gamyba trunka savaitėmis, šis receptas leidžia pasimėgauti puikiu skoniu vos per vieną parą. Rauginti kopūstai puikiai tinka kaip lengvas užkandis ar garnyras prie įvairių patiekalų, o pats gaminimo procesas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko.

Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas

Kuo naudingi rauginti kopūstai?

Rauginti kopūstai ne tik gardūs, bet ir labai naudingi organizmui. Jie praturtinti vitaminais C, K, B grupės elementais bei mineralais, tokiais kaip kalis ir magnis. Juose gausu skaidulų, kurios gerina virškinimą, o fermentacijos metu susidarančios gerosios bakterijos padeda palaikyti žarnyno mikroflorą ir stiprina imunitetą.

Kuo naudingi rauginti kopūstai?

Kokie ingredientai reikalingi?

Norint paruošti raugintus kopūstus per 24 valandas, jums reikės:

  • 1 kg baltagūžių kopūstų,
  • 1 didelės morkos,
  • 1 raudonos paprikos,
  • 500 ml vandens,
  • 5 šaukštų cukraus,
  • 1 šaukšto druskos,
  • 6 šaukštų 9 % acto,
  • 60 ml saulėgrąžų aliejaus.

Kaip paruošti raugintus kopūstus?

  1. Plonai supjaustykite kopūstus.
  2. Stambia tarka sutarkuokite morką, papriką supjaustykite juostelėmis.
  3. Daržoves suberkite į didelį dubenį, švelniai paspauskite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
  4. Mišinį sudėkite į švarius stiklainius.
  5. Atskirai puode užvirkite vandenį su cukrumi, druska ir aliejumi. Nukėlę nuo ugnies įpilkite acto.
  6. Karštą marinadą supilkite į stiklainius su daržovėmis.
  7. Atvėsinkite, uždenkite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

Jau po 24 valandų rauginti kopūstai bus paruošti valgymui. Jie išlieka švieži iki dviejų savaičių, todėl galima mėgautis ilgiau.

Taip pat skaitykite

Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
2025-08-11
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
2025-09-14
Itin paprastas vištienos karis
Itin paprastas vištienos karis
2025-06-04
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
2025-07-06

Kodėl verta rinktis šį receptą?

Šis greitas receptas puikiai tinka tiems, kurie neturi laiko tradiciniam kopūstų rauginimui. Vos vienos paros užtenka, kad gautumėte traškias, gardžias ir sveikas salotas. Rauginti kopūstai papildys kasdienį racioną vitaminais, o kartu suteiks patiekalams malonų saldžiarūgštį skonį.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Konservavimaskopūstairauginti kopūstai

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naujas 3D Saulės modelis
Įdomu

Naujas 3D Saulės modelis: žvilgsnis į mūsų žvaigždės paslaptis

Koks tinkamiausias metas lauko ir vidaus augalams laistyti?
Sodas ir daržas

Pasak sodo ekspertų, tai pats netinkamiausias metas vidaus ir lauko augalams laistyti

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją
Automobiliai

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją

9 ženklai, kurie rodo, kad sutikote savo sielos draugą
Gyvenimas

9 ženklai, kurie rodo, kad sutikote savo sielos draugą

8 produktai, kurie padeda išlaikyti širdies sveikatą ir apsaugo nuo insulto
Sveikata ir grožis

8 produktai, kurie padeda išlaikyti širdies sveikatą ir apsaugo nuo insulto

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?