Makaronai su vištiena ir grybais – tai sotus ir gardus derinys, kuriame susilieja švelnus padažas, šviežios žolelės ir subtili citrinos gaiva.

Makaronai su vištiena ir grybais: receptas
Tai šiltas ir jaukus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Ingredientai:
- 400 g rudųjų pievagrybių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 100 g šoninės juostelių
- 2 skiltelės česnako
- 6 vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
- 1 valg. š. Dižono garstyčių
- 100 ml vištienos sultinio
- 150 g grietinėlės
- 300 g fettuccine arba tagliatelle makaronų
- 1 citrina
- maža saujelė šviežio peletrūno
- druska
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pusę pievagrybių sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti iki smulkių gabalėlių. Likusius pievagrybius supjaustyti storais griežinėliais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir lengvai kepti smulkintą svogūną bei pjaustytą šoninę apie 5 min.
3. Sudėti trintus česnaką ir visus pievagrybius, maišant kepti dar 2-3 min.
4. Padidinti kaitrą ir suberti vištieną. Kepti vidutinėje kaitroje 5-6 min, kol vištiena beveik iškeps.
5. Įmaišyti garstyčias, tuomet supilti sultinį. Troškinti ir pavirti 1-2 min, tada įmaišyti grietinėlę. Sumažinti kaitrą ir troškinti dar 10 min, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o padažas sutirštės.
6. Tuo tarpu dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį. Sudėti makaronus ir virti pagal pakuotės nurodymus, tada nusunkti.
7. Paragauti ir pagardinti padažą, tuomet įmaišyti citrinos žievelę, sultis bei smulkiai kapotą peletrūną.
8. Į padažą sudėti nusunktus makaronus. Pagardinti, papuoškite papildomu peletrūnu (jei naudojamas) ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.