ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!
Sveikata ir grožis

Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Apelsinai visame pasaulyje yra vienas populiariausių vaisių. Nors esame pratę išmesti nulupto apelsino žievelę, ją galima panaudoti sveikatai naudingo nuoviro ruošimui. Įdomu tai, kad apelsino žievelėje yra dar daugiau vitamino C nei šių vaisių minkštime, todėl tikrai verta išbandyti šį paprastą, bet veiksmingą receptą. Be vitamino C, apelsinų žievelėse gausu flavonoidų, limoneno ir kitų bioaktyvių medžiagų, kurios pasižymi antioksidaciniu, priešuždegiminiu ir antibakteriniu poveikiu.

Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!
Neišmeskite apelsino žievelės: iš jos paruošite ypač naudingą nuovirą!

Apelsinų žievelės nuoviras

Apelsinų žievelės nuoviras stiprina imuninę sistemą, didina atsparumą kvėpavimo takų ligoms ir lengvina gripo simptomus. Reguliarus šio gėrimo vartojimas gali padėti sumažinti peršalimo riziką, mažinti kosulio intensyvumą bei gerinti kvėpavimo takų funkcijas. Be to, apelsinų žievelės nuoviras skatina virškinimą, mažina pilvo pūtimą, gerina žarnyno mikroflorą, o kartu gali padėti kovoti su migrena bei lengvinti nemigą dėl savo raminančio poveikio nervų sistemai.

Ingredientai:

  • 1 chemiškai neapdoroto apelsino (Geriausia ekologiškas, niekuo nepurkštas apelsinas)
  • 0,5 l vandens
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1 šaukšto medaus

Kaip paruošti?

Taip pat skaitykite

Kava – ne tik energijos šaltinis: tyrimai atskleidė naudą organizmui
Kava – ne tik energijos šaltinis: tyrimai atskleidė naudą organizmui
2025-08-06
Paslėpti pavojai higienos priežiūros produktuose?
Paslėpti pavojai higienos priežiūros produktuose: ką žinoti?
2025-06-05
Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?
Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?
2025-08-04
Optiniai triukai: kaip vizualiai pailginti blakstienas be priauginimo
Optiniai triukai: kaip vizualiai pailginti blakstienas be priauginimo
2025-08-06

Apelsiną gerai nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite ją mažesniais gabalėliais. Puode užvirinkite vandenį, suberkite smulkintą apelsino žievelę, įdėkite cinamono lazdelę. Puodą uždenkite dangčiu, virkite maždaug 7 minutes. Palikite šiek tiek pastovėti, perkoškite, ir supilkite nuovirą į puodelį. Pagardinkite medumi. Gerkite dar šiltą.

Šį apelsinų žievelės nuovirą rekomenduojama gerti likus pusvalandžiui iki valgio arba prieš miegą. Gėrimą galite pasigaminti didesnį kiekį ir laikyti šaldytuve iki 24–36 valandų, bet geriausia vartoti šviežiai, kad išlaikytumėte visas naudingas medžiagas.

Apelsinų žievelės nuoviras gali būti derinamas su kitais natūraliais ingredientais, tokiais kaip imbieras, gvazdikėliai ar citrina, siekiant sustiprinti imunitetą ir suteikti papildomą aromatą bei skonį. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad tokie gėrimai gali padėti palaikyti sveiką kraujospūdį, mažinti cholesterolio kiekį ir skatinti bendrą organizmo detoksikaciją.

Dėmesio: nevartokite šio apelsinų žievelės nuoviro, jei geriate vaistus nuo diabeto, širdies ar kraujagyslių ligų. Jei nesate užtikrinti, kad šis nuoviras jums nepakenks, pasitarkite su savo gydytoju. Taip pat rekomenduojama pradėti nuo mažesnio kiekio ir stebėti organizmo reakciją, nes apelsinų žievelės gali turėti stipresnį poveikį virškinimui ir kraujotakai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apelsino žievelėgėrimasNuovirassveikata

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Teismas stabdo Trumpo sprendimą: Nacionalinė gvardija nepriklauso miestų gatvėms. Nuotraukos šaltinis: reuters.com
Lietuva ir pasaulis

Teismas stabdo Trumpo sprendimą: nacionalinė gvardija nepriklauso miestų gatvėms

Nr. 1 arbata ilgesniam gyvenimui: dietologai rekomenduoja
Sveikata ir grožis

Nr. 1 arbata ilgesniam gyvenimui: dietologai rekomenduoja

5 Augalai padės atsatyti jūsų plaukus.
Sveikata ir grožis

5 augalai padėsiantys atstatyti jūsų plaukus

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Apkepai

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

Šokoladiniai sausainiai
Desertai

Šokoladiniai sausainiai – receptas dviems sausainiams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?