ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
Desertai

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Praėjusį savaitgalį mano močiutė kepė prancūziškus ragelius.  Man šis kepinys paliko labai didelį įspūdį, o jų įdaras buvo tiesiog pasakiškas! Močiutė sako, kad tai –  labai senas ir laiko patikrintas receptas, kurį ji buvo pamiršusi, o dabar atrado iš naujo.

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos

Šiandien noriu su jumis pasidalinti šio nuostabaus kepinio receptu. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius yra daug paprasčiau nei manote!

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos

Jums reikės:

  • 420 g miltų
  • 300 g vyšnių be kauliukų ir sulčių
  • 2 kiaušinių
  • 80 ml pieno
  • 2 valg. š. 20% riebumo grietinės
  • 120 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • žiupsnelio druskos

Prancūziškų ragelių viršui:

Taip pat skaitykite

Omletas su krabų lazdelėmis
Omletas su krabų lazdelėmis
2025-06-22
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
2025-09-12
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
2025-07-10
Brusketos su pesto, pomidorais ir mocarela
Brusketos su pesto, pomidorais ir mocarela
2025-08-25
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. pieno

Kaip gaminti?

Mieles ištirpinkite šiltame piene. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.

Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite grietinės ir supilkite mielių tirpalą. Supilkite ištirpintą sviestą ir palaipsniui suberkite miltus.

Minkykite tešlą maždaug  5 minutes, kol ji taps lygi ir minkšta. Tešla turi būti nelipni ir maloni liesti. Paruoštą tešlą dėkite ant medvilninio rankšluosčio ar lininės servetėlės, arba tiesiog ant natūralaus audinio gabalėlio, kurį pirmiausia reikia suvilgyti vandeniu ir išgręžti.

Sujunkite audinio galus (bet ne sandariai, kad tešla turėtų galimybę pakilti) ir suriškite. Įdėkite tešlą į audinį  ir įdėkite į gilų dubenį su šaltu vandeniu. Tešlą valandai palikite vandenyje, kad pakiltų.

Vyšnios be kauliukų puikiai tinka įdarui. Reikia nupilti sultis ir nusausinti vyšnias popieriniais rankšluosčiais.

Pakilusią tešlą dėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo. Ant miltais pabarstyto stalo minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie stalo ir rankų. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių.

Kiekvieną tešlos rutulį iškočiokite plonu sluoksniu. Tešlos lakštą padalinkite į 8 dalis. Ant kiekvienos tešlos plačiosios dalies uždėkite po 2 vyšnias.

Taip pat skaitykite

Gervuogių sūrio pyragas
Gervuogių sūrio pyragas
2025-08-12
Pietūs šeimai už 5 eurus: ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Pietūs šeimai už 5 eurus: ryžiai su vištiena ir daržovėmis
2025-08-20
Japonų virtuvėje naudojamas triukas padės išvirti nuostabią uogienę BE CUKRAUS, bet su druska
Japonų virtuvėje naudojamas triukas padės išvirti nuostabią uogienę BE CUKRAUS, bet su druska
2025-08-24
Burokėlių humusas receptas
Burokėlių humusas – receptas, kuris taps tikra vasaros pažiba
2025-07-09

Tešlos dalis susukite į ragelius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių. Tą patį padarykite su visomis tešlos dalimis.

Kiaušinį išplakite su pienu ir aptepkite ragelius. Kiekvieno ragelio viršų lengvai pabarstykite cukrumi. Jei pasirinkite saldų įdarą, nebarstykite cukrumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 17–20 minučių.

Štai ir viskas: galite patiekti. Skanaus!

Močiutė man pasakojo, kad jai mama kepė šiuos ragelius, kai jai buvo 10 metų, o dabar jai 56. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius galima su bet kokiu įdaru, pavyzdžiui, su obuolių tyre ar aguonomis. Net neabejoju, kad tai taps mėgstamiausiu jūsų desertu!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepiniaiPrancūziški rageliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip suprasti, kad vyras nenori santuokos: 9 ženklai
Gyvenimas

Kaip suprasti, kad vyras nenori santuokos: 9 ženklai

Probiotikai burnoje: specialistai dalijasi nuomone apie jų veiksmingumą.
Sveikata ir grožis

Probiotikai burnoje: specialistai dalijasi nuomone apie jų veiksmingumą

Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
Makaronų patiekalai

Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?
Gyvenimas

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?

Stilius: ką rengtis, kad 50 metų moterys atrodytų jaunesnės?
Gyvenimas

Stilius: ką rengtis, kad 50 metų moterys atrodytų jaunesnės?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?