Vištienos sriuba – ši klasikinė vištienos sriuba yra šildanti, kvapni ir jauki, tikra paguoda vėsią dieną. Lengvas sultinys su daržovėmis ir švelnia, plėšyta vištiena susijungia į subtilų, bet sotų skonį.

Vištienos sriuba: receptas
Tai paprastas, bet nepaprastai gardus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei.
Ingredientai:
- 55 g sviesto
- 2 svogūnai
- 2 saliero stiebai
- 2 morkos
- 25 g miltų
- 1,2 l vištienos sultinio
- 450 g virtos vištienos
- 1 valg. š. šviežių petražolių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti sviestą dideliame puode ant vidutinės kaitros, tada sudėti smulkintas daržoves – svogūnus, salierus ir morkas. Kepti maišant, kol daržovės pradės minkštėti.
2. Suberti miltus ir kepti dar 2 min. Supilti vištienos sultinį ir, maišant, užvirti.
3. Pagardinti druska bei pipirais, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros apie 10 min, kol daržovės suminkštės.
4. Sudėti virtą vištieną ir pakaitinti kol gerai sušils. Pagal skonį dar pakoreguoti prieskonius, įmaišyti petražoles ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.