Jei mėgstate namuose pagamintus saldumynus ir norite paruošti ką nors greito bei skanaus, šis apelsinų saldainių receptas yra būtent tai, ko jums reikia. Nors gaminimas užtrunka tik šiek tiek laiko, rezultatas visada stebina – saldūs ir gaivūs apelsinų saldainiai, kurie tikrai patiks visai šeimai.

Geriausi apelsininiai saldainiai: receptas
Jums reikės:
- 3 apelsinų
- 40 g želatinos miltelių
- 160 g cukraus
Kaip gaminti?
- Apelsinų paruošimas:
Pirmiausia pasiruoškite apelsinus. Jei nenorite spausti šviežių apelsinų, galite naudoti jau paruoštas 100% apelsinų sultis. Apelsinus perpjaukite pusiau ir sulčiaspaude išspauskite sultis – jums reikės apie 300 ml sulčių. - Sultys ir ingredientų mišinys:
Išspaustas sultis perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte visus likusius minkštimus. Į dubenį su sultimis suberkite cukrų ir želatinos miltelius. Kruopščiai išmaišykite ir leiskite mišiniui pastovėti apie 15 minučių, kol želatina sutirštės. - Saldainių paruošimas:
Puodą su mišiniu pastatykite ant silpnos ugnies. Sultys neturi virti – mums tereikia ištirpinti cukrų ir želatiną. Maišykite mišinį, kol visi ingredientai visiškai ištirps. - Pirmas atvėsinimas:
Pertrinkite mišinį per sietelį į kepimo formą, kurią išklokite folija. Palikite atvėsti kambario temperatūroje, o tada perkelkite į šaldytuvą ir leiskite sustingti. - Saldainių pjaustymas ir cukruotas apvalkalas:
Po valandos išimkite mišinį iš šaldytuvo ir nuimkite foliją. Supjaustykite saldainius mažesniais kubeliais ir apvoliokite juos cukruje.
Štai ir viskas – paprastas, greitas ir labai skanus receptas, kurį patiks išbandyti kiekvienam, mėgstančiam namų gamybos saldumynus.
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.