Vištienos pyragėliai su špinatais – tai sotus, bet lengvas pasirinkimas, kuris patiks ir tradicinių skonių mėgėjams, ir norintiems išbandyti kažką naujo.

Vištienos pyragėliai su špinatais: receptas
Pyragėliai puikiai tinka tiek šilti, tiek šalti – juos galima patiekti kaip užkandį, lengvą pietų patiekalą ar pasiimti į iškylą.
Ingredientai:
Tešlai:
- 250 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 50 ml baltojo vyno
Įdarui:
- 300 g špinatų (šaldytų)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 raudonas svogūnas
- ½ žaliosios paprikos
- 2 skiltelės česnako
- 1 didelis pomidoras
- 250 g virtos vištienos
- 1 citrinos žievelė ir sultys
- 1 arb. š. malto kvapiojo pipiro
- ½ arb. š. cinamono
- nedidelis pundelis petražolių
- 3 didelės mėtos šakelės
- 25 g kaparėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai paruošti suberti miltus ir kepimo miltelius į dubenį, įberti gausų žiupsnį druskos. Supilti alyvuogių aliejų ir baltąjį vyną, trumpai išmaišyti.
2. Įpilti tiek vandens, kad ingredientai susijungtų į tešlą – daugiausia 2-3 valg. š.. Tešla turi būti standi ir elastinga. Minkyti, kol taps glotni, tada uždengti ir palikti šaldytuve pusvalandžiui pailsėti.
3. Įdarui paruošti gerai nuspausti atitirpintus špinatus ir rupiai juos sukapoti. Palikti sietelyje, kad nutekėtų skysčio perteklius.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą raudonąjį svogūną ir pjaustytą žaliąją papriką, kelias minutes kepti, kol svogūnas taps permatomas. Įmaišyti likusius ingredientus, įskaitant špinatus, ir kelias minutes patroškinti, kol viskas susijungs ir šiek tiek apkeps. Palikti ataušti.
5. Pyragėliams formuoti padalinti tešlą į 8 lygias dalis, iš kiekvienos suformuoti rutuliuką. Iškočioti kiekvieną rutuliuką į maždaug 16 cm skersmens apskritimą. Ant vienos apskritimo pusės dėti aštuntadalį įdaro. Sudrėkinti kraštus, užlenkti ir suspausti. Tešla yra labai elastinga, tad lengvai formuosis.
6. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Sudėti pyragėlius ant didelės kepimo skardos, aptepti alyvuogių aliejumi. 7. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol gražiai paruduos. Patiekti šiltus arba šaltus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.