ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos pyragėliai su špinatais
Mėsos patiekalai

Vištienos pyragėliai su špinatais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos pyragėliai su špinatais
Vištienos pyragėliai su špinatais

Vištienos pyragėliai su špinatais – tai sotus, bet lengvas pasirinkimas, kuris patiks ir tradicinių skonių mėgėjams, ir norintiems išbandyti kažką naujo.

Vištienos pyragėliai su špinatais: receptas

Pyragėliai puikiai tinka tiek šilti, tiek šalti – juos galima patiekti kaip užkandį, lengvą pietų patiekalą ar pasiimti į iškylą.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml baltojo vyno

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Makaronai su vištiena ir grybais
Makaronai su vištiena ir grybais
2025-09-30
Močiutės sausainiai
Močiutės sausainiai – paprasti, bet nepaprastai skanūs
2025-07-05
Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus
Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus
2025-08-05
Dvigubo šokolado šokoladainis
Dvigubo šokolado šokoladainis
2025-11-24
  • 300 g špinatų (šaldytų)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 raudonas svogūnas
  • ½ žaliosios paprikos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 didelis pomidoras
  • 250 g virtos vištienos
  • 1 citrinos žievelė ir sultys
  • 1 arb. š. malto kvapiojo pipiro
  • ½ arb. š. cinamono
  • nedidelis pundelis petražolių
  • 3 didelės mėtos šakelės
  • 25 g kaparėlių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti suberti miltus ir kepimo miltelius į dubenį, įberti gausų žiupsnį druskos. Supilti alyvuogių aliejų ir baltąjį vyną, trumpai išmaišyti.
2. Įpilti tiek vandens, kad ingredientai susijungtų į tešlą – daugiausia 2-3 valg. š.. Tešla turi būti standi ir elastinga. Minkyti, kol taps glotni, tada uždengti ir palikti šaldytuve pusvalandžiui pailsėti.
3. Įdarui paruošti gerai nuspausti atitirpintus špinatus ir rupiai juos sukapoti. Palikti sietelyje, kad nutekėtų skysčio perteklius.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą raudonąjį svogūną ir pjaustytą žaliąją papriką, kelias minutes kepti, kol svogūnas taps permatomas. Įmaišyti likusius ingredientus, įskaitant špinatus, ir kelias minutes patroškinti, kol viskas susijungs ir šiek tiek apkeps. Palikti ataušti.
5. Pyragėliams formuoti padalinti tešlą į 8 lygias dalis, iš kiekvienos suformuoti rutuliuką. Iškočioti kiekvieną rutuliuką į maždaug 16 cm skersmens apskritimą. Ant vienos apskritimo pusės dėti aštuntadalį įdaro. Sudrėkinti kraštus, užlenkti ir suspausti. Tešla yra labai elastinga, tad lengvai formuosis.
6. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Sudėti pyragėlius ant didelės kepimo skardos, aptepti alyvuogių aliejumi. 7. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol gražiai paruduos. Patiekti šiltus arba šaltus.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Pyragėliai su įdaruVištienasu špinataisvištienos patiekalaiVištienos pyragėliaiVištienos pyragėliai su špinatais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gydytojas papasakojo, kodėl vištieną vertėtų valgyti ne dažniau nei tris kartus per savaitę
Sveikata ir grožis

Gydytojas papasakojo, kodėl vištieną vertėtų valgyti ne dažniau nei tris kartus per savaitę

Sulėtinkite senėjimo procesą ir atjauninkite kūną su šia priemone!
Sveikata ir grožis

Sulėtinkite senėjimo procesą ir atjauninkite kūną su šia priemone!

Kaip apsaugoti širdį: svarbiausi žingsniai sveikesniam gyvenimui
Sveikata ir grožis

Kaip apsaugoti širdį: svarbiausi žingsniai sveikesniam gyvenimui

Vienatvės bijoti neverta – 4 dalykai, kuriais gali mėgautis vienišos moterys
Gyvenimas

Vienatvės bijoti neverta – 4 dalykai, kuriais gali mėgautis vienišos moterys

Greitas metodas atminčiai pagerinti
Sveikata ir grožis

Šis vos kelių minučių metodas pagerins atmintį ir smegenų veiklą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?