ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Avinžirnių troškinys su čioriso
Receptai

Avinžirnių troškinys su čioriso

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Avinžirnių troškinys su čioriso – tai sotus ir aromatingas troškinys, kuriame dera čiorizo pikantiškumas, avinžirnių švelnumas, pomidorų gaiva ir lengvai kartstelėję kopūstų lapai.

Avinžirnių troškinys su čioriso
Avinžirnių troškinys su čioriso

Avinžirnių troškinys su čioriso: receptas

Patiekalas yra sodrus, šildantis ir puikiai tinka tiek jaukiems šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 75 g chorizo dešros
  • 1 arb. š. maltos aitriosios paprikos
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 200 ml karšto vandens
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 75 g kale kopūstų
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir trintą česnaką, kepti 2-3 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Kol svogūnas kepa, supjaustyti chorizo maždaug 1,5 cm griežinėliais. Sudėti juos į puodą kartu su rūkyta paprika ir kepti dar 1-2 min.
3. Supilti konservuotus pomidorus, vandenį ir sudėti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti. Užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros.
4. Nukošti avinžirnius, nuplauti po šaltu vandeniu ir suberti į pomidorų mišinį. Vėl užvirti ir virti dar 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol padažo kiekis sumažės maždaug per pusę.
5. Sudėti kale kopūstus (be stiebų) ir virti dar 1-2 min, kol jie suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Patiekti dubenėliuose kartu su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Daržovių ir pupelių troškinys su kumpiu
Daržovių ir pupelių troškinys su kumpiu
2025-08-06
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
Česnakiniai vištienos kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-21
Vištienos sriuba
Vištienos sriuba – dubenėlis jaukumo
2025-10-02
Sicilietiška pica
Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiAvinžirnių patiekalaiAvinžirnių troškinysAvinžirnių troškinys su čiorisoTroškinys

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Pepco“ fiasko Vokietijoje. Nuotraukos šaltinis: vilniusoutlet.lt
Ekonomika ir verslas

„Pepco“ fiasko Vokietijoje: kodėl populiari lenkų tinklo parduotuvė neišgyveno konkurencijos?

Kokius augalus sodinti šalia pomidorų: naudingi deriniai ir ko vengti
Sodas ir daržas

Kokius augalus sodinti šalia pomidorų: naudingi deriniai ir ko vengti

4 zodiako ženklai savaitgalį sulauks netikėtų naujienų meilės srityje
Horoskopai

4 zodiako ženklai savaitgalį sulauks netikėtų naujienų meilės srityje

indų plovimo kempinėlės
Gyvenimas

Tik sulaukusi 40 metų sužinojau, kad indų kempinėlės spalva yra labai svarbi!

Mitybos specialistė atsako, kuriuos produktus galite valgyti vėlai vakare
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė atsako, kuriuos produktus galite valgyti vėlai vakare

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?