Slyvų pyragas – neatsiejama rudens dalis mano šeimai. Šio pyrago skonis tiesiog nepalieka abejingų, o paruošti jį yra labai paprasta. Net jei nemėgstate jogurto skonio, nesibaiminkite: jo šio pyrago neišgirsite. Slyvų pyragas tirpsta burnoje, todėl norėsite jį kepti dar ir dar kartą.

Slyvų pyragas: receptas
Ingredientai
- 500 g slyvų
- 3 dideli kiaušiniai
- 320 g pusiau rupių miltų + maždaug 60 g trupinių masei
- 135 g granuliuoto cukraus + 30 g trupinių masei
- Maždaug 50 g sviesto
- 160 ml rapsų aliejaus
- 165 ml natūralaus jogurto
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Kaip gaminti slyvų pyragą
Paruoškite tešlą
Persijokite miltus su kepimo milteliais į didesnį dubenį. Įberkite šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite mikseriu. Plakdami įberkite cukraus.
Į miltų ir kepimo miltelių mišinį įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Tada įdėkite jogurto, įberkite vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. Galiausiai supilkite kiaušinių mišinį ir dar kartą gerai išmaišykite šluotele.
Paruoškite slyvas ir trupinę masę
Slyvas nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant pyrago viršaus.
Likusius miltus sumaišykite su sviestu ir cukrumi, kad gautumėte trupininę masę. Pabarstykite ją ant slyvų, kad pyragas įgautų traškią viršutinę plutelę.
Kepimas
Perkelkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių, kol pyragas gražiai apskrus.
Palikite šiek tiek atvėsti ir galite patiekti. Slyvų pyragas pasiruošęs džiuginti šeimą ir draugus savo nuostabiu skoniu!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.