Aštrūs makaronai su tunu – paprastas, greitai paruošiamas ir kupinas skonio patiekalas. Lengvai aštrus, kupinas baltymų pasirinkimas.

Aštrūs makaronai su tunu: receptas
Tai sotus, tačiau lengvas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei po ilgos dienos.
Ingredientai:
- 150 g spageti makaronų
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- ¼-½ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių (pagal skonį)
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- ¼ a.rb š. džiovintų mišrių žolelių arba raudonėlio
- 145 g konservuoto tuno
- juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Didelį puodą pripilti vandens iki pusės, uždengti dangčiu ir užvirti. Sudėti makaronus ir virti neuždengus 10-12 min, kol jie suminkštės, bet dar išliks šiek tiek kieti. Virimo metu kartkartėmis pamaišyti, kad makaronai nesuliptų.
2. Į didelę keptuvę supilti aliejų, sudėti trintą česnaką ir aitriųjų paprikų dribsnius, kepti ant silpnos kaitros 20-30 sek, nuolat maišant. Supilti pomidorus, suberti džiovintas žoleles ir lėtai užvirti.
3. Troškinti padažą 8-10 min, kol jis sutirštės ir taps blizgus. Sudėti nusunktą tuną ir kepti dar 1 min. Pagardinti trupučiu druskos ir gausiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Nusunkti makaronus ir sudėti juos į keptuvę su pomidorų bei tuno padažu. Gerai išmaišyti, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu, ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.