ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Naudinga

Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rauginti kopūstai – tai ne tik skanus, bet ir sveikas lietuvių virtuvės elementas, kuris puikiai tinka prie žiemos patiekalų. Tačiau jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės laikyti kopūstų tradicinėse statinėse, nesijaudinkite – yra paprastas būdas paruošti raugintus kopūstus namuose, naudojant tik keletą paprastų ingredientų ir konservavimo stiklainius. Šis metodas užtikrins, kad rauginti kopūstai išsilaikys visą žiemą ir net iki kito sezono.

Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!

Kaip gaminti raugintus kopūstus

Ingredientai:

  • 1 galva kopūsto
  • 20 g druskos (1 kg kopūstų)

1. Kopūsto paruošimas

Pirmiausia, nuplaukite ir supjaustykite kopūstą. Galite jį pjaustyti plonais griežinėliais arba stambiais gabalais, priklausomai nuo to, kokius kopūstus mėgstate.

2. Druskos pridėjimas

Į supjaustytą kopūstą įberkite 20 g druskos 1 kg kopūstų. Pirmą kartą paruošus, nesudėkite kitų prieskonių – skonį galėsite reguliuoti vėliau.

Taip pat skaitykite

Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
Patyręs virėjas pasidalino omleto receptais, kuriuos dievino visi 90-ųjų vaikai!
2025-09-29
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
2025-07-08
Kukurūzų sriuba su vištiena
Kukurūzų sriuba su vištiena
2025-10-08

3. Liko 12 valandų

Po to leiskite kopūstams pastovėti apie 12 valandų. Druska padės išsiskirti sultims ir suaktyvins fermentacijos procesą. Pasibaigus šiam laikui, pastebėsite, kad kopūstai suminkštėjo ir išsiskyrė daug sulčių.

4. Kopūstų perkelimas į stiklainius

Tuomet sudėkite kopūstus į konservavimui skirtus stiklainius. Svarbu nespausti kopūstų per daug, kad neišsiskirtų per daug sulčių. Tai leis raugimo procesui vykti lėtai ir tolygiai.

5. Sultys ir uždarymas

Supilkite į stiklainius išsiskyrusias kopūstų sultis, kad jos padengtų kopūstus. Uždarykite stiklainius ir padėkite juos į šiltesnę vietą.

6. Laikymas

Pirmą savaitę laikykite stiklainius šiltoje vietoje. Po to, kai raugimas baigsis, nušluostykite stiklainius ir perkelkite juos į sandėliuką, kur temperatūra bus žemesnė.

Šis metodas, kai kopūstai raugiasi be statinių, puikiai tinka tiems, kurie gyvena daugiabučiuose ir nori turėti raugintų kopūstų visą žiemą. Svarbu, kad raugimas vyktų lėtai ir be pernelyg daug oro. Tinkamai pagaminti, šie rauginti kopūstai ne tik išliks skanūs ir švieži, bet ir nepelys, nesiskleis nemalonūs kvapai. Rauginti kopūstai bus puiki tradicinio lietuviško patiekalo dalis, ir netgi sustiprins imunitetą šaltuoju metų laiku.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Konservavimaskopūstairauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokia žemė tinkamiausia daigams auginti?
Sodas ir daržas

Kokia žemė tinkamiausia daigams auginti?

Zuckerbergas griauna kitų pažadus: ko gali tikėtis WhatsApp programėlės turėtojai?
Technologijos

Zuckerbergas griauna kitų pažadus: ko gali tikėtis WhatsApp programėlės turėtojai?

Moliūgų keksiukai desertui
Desertai

Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas

Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
Gyvenimas

Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?