ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Naudinga

Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!

Rauginti kopūstai – tai ne tik skanus, bet ir sveikas lietuvių virtuvės elementas, kuris puikiai tinka prie žiemos patiekalų. Tačiau jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės laikyti kopūstų tradicinėse statinėse, nesijaudinkite – yra paprastas būdas paruošti raugintus kopūstus namuose, naudojant tik keletą paprastų ingredientų ir konservavimo stiklainius. Šis metodas užtikrins, kad rauginti kopūstai išsilaikys visą žiemą ir net iki kito sezono.

Kaip gaminti raugintus kopūstus

Ingredientai:

  • 1 galva kopūsto
  • 20 g druskos (1 kg kopūstų)

1. Kopūsto paruošimas

Pirmiausia, nuplaukite ir supjaustykite kopūstą. Galite jį pjaustyti plonais griežinėliais arba stambiais gabalais, priklausomai nuo to, kokius kopūstus mėgstate.

2. Druskos pridėjimas

Į supjaustytą kopūstą įberkite 20 g druskos 1 kg kopūstų. Pirmą kartą paruošus, nesudėkite kitų prieskonių – skonį galėsite reguliuoti vėliau.

Taip pat skaitykite

Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais
2025-09-18
Sūdytos karamelės padažas
Sūdytos karamelės padažas – itin paprastas receptas
2025-07-17
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
2025-10-06
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
Žiediniai kopūstai užkepti sūriu
2025-10-22

3. Liko 12 valandų

Po to leiskite kopūstams pastovėti apie 12 valandų. Druska padės išsiskirti sultims ir suaktyvins fermentacijos procesą. Pasibaigus šiam laikui, pastebėsite, kad kopūstai suminkštėjo ir išsiskyrė daug sulčių.

4. Kopūstų perkelimas į stiklainius

Tuomet sudėkite kopūstus į konservavimui skirtus stiklainius. Svarbu nespausti kopūstų per daug, kad neišsiskirtų per daug sulčių. Tai leis raugimo procesui vykti lėtai ir tolygiai.

5. Sultys ir uždarymas

Supilkite į stiklainius išsiskyrusias kopūstų sultis, kad jos padengtų kopūstus. Uždarykite stiklainius ir padėkite juos į šiltesnę vietą.

6. Laikymas

Pirmą savaitę laikykite stiklainius šiltoje vietoje. Po to, kai raugimas baigsis, nušluostykite stiklainius ir perkelkite juos į sandėliuką, kur temperatūra bus žemesnė.

Šis metodas, kai kopūstai raugiasi be statinių, puikiai tinka tiems, kurie gyvena daugiabučiuose ir nori turėti raugintų kopūstų visą žiemą. Svarbu, kad raugimas vyktų lėtai ir be pernelyg daug oro. Tinkamai pagaminti, šie rauginti kopūstai ne tik išliks skanūs ir švieži, bet ir nepelys, nesiskleis nemalonūs kvapai. Rauginti kopūstai bus puiki tradicinio lietuviško patiekalo dalis, ir netgi sustiprins imunitetą šaltuoju metų laiku.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Konservavimaskopūstairauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Penkios didžiausios klaidos šeriant kates: ko nežino net patyrę šeimininkai?
Gyvenimas

Penkios didžiausios klaidos šeriant kates: ko nežino net patyrę šeimininkai?

Gydytojas paneigė garsiuosius odontologijos mitus
Sveikata ir grožis

Gydytojas paneigė garsiuosius odontologijos mitus

Ar būtina šiltnamyje keisti dirvožemį po sezono? Atsako ekspertai.
Uncategorized

Ar būtina šiltnamyje keisti dirvožemį po sezono? Atsako ekspertai

Makaronai su keptais pomidorais
Makaronų patiekalai

Makaronai su keptais pomidorais

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis padarys keptus kiaušinius ypač skanius
Gyvenimas

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis ir kepti kiaušiniai bus daug skanesni

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?