Migdoliniai kokosiniai sausainiai – traškūs išorėje, minkšti ir aromatingi viduje, subtiliai saldūs ir lengvu kokosų skonio.

Migdoliniai kokosiniai sausainiai: receptas
Puikiai tinka kaip gardus užkandis, prie arbatos ar kavos puodelio, arba kaip tobulas šventinis desertas.
Ingredientai:
- 150 g maltų migdolų
- 75 g džiovintų kokosų drožlių
- 150 g cukraus
- ¼ arb. š. druskos
- 100 g kiaušinių baltymų
- 2 arb. š. cukraus pudros (pabarstymui)
- Šiek tiek kokoso drožlių apvoliojimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti maltus migdolus, džiovintą kokosą, cukrų ir druską bei atidėti į šoną.
3. Kitame dubenyje plakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Sudėti baltymus į sausų ingredientų mišinį ir atsargiai įmaišyti, kol gausis tiršta masė.
4. Papildomą kokosą supilti į seklų indą. Iš masės suformuoti 12 rutuliukų ir kiekvieną apvolioti kokose. Sudėti rutuliukus ant paruoštos skardos maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito, nes kepant jie šiek tiek padidės. Lengvai pabarstyti cukraus pudra ir kepti 18-24 min, kol kokosas pradės ruduoti. Palikti visiškai atvėsti ant skardos prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.