Šokoladinis karamelės flanas – tai elegantiškas ir išraiškingo skonio desertas, kuriame kiekvienas kąsnis atskleidžia malonią tekstūrą ir skirtingus skonius.

Šokoladinis karamelės flanas: receptas
Puikus pasirinkimas šventei ar jaukiam vakarui, kai norisi kažko išskirtinio ir gardaus.
Ingredientai:
125 g sūdyto karamelinio padažo
Keksui:
- 150 g sviesto (minkšto)
- 190 g šviesiai rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 200 g miltų
- 30 g kakavos miltelių
- 1 arb. š. sodos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 3 valg. š. tirpios kavos granulių
- 230 ml riebaus pieno
Karameliniam sluoksniui: - 600 ml nesaldinto kondensuoto pieno
- 397 g skardinė kondensuoto pieno
- 4 kiaušiniai
- 1 arb. š. vanilės pupelių pastos
- Žiupsnelis druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti 23 cm skersmens kekso formą su skyle sviestu ir lengvai pabarstyti miltais. Pasiruošti gilią kepimo skardą, į kurią tilptų forma, kad vanduo galėtų siekti du trečdalius jos aukščio. Skardos dugną iškloti virtuviniu rankšluosčiu.
2. Karamelės sluoksniui įkaitinti sūdytą karamelinį padažą mikrobangų krosnelėje apie 20 sek, kol jis taps skystas. Supilti į formos dugną, stengiantis neaptaškyti šonų. Lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad išsilygintų paviršius.
3. Keksui išplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Įmušti kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišyti.
4. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, sodą ir kepimo miltelius.
5. Kavos granules suberti į mažą dubenėlį, įpilti kelis šaukštus pieno ir pašildyti, kol kava ištirps. Supilti kavą į likusį pieną ir išmaišyti.
6. Trečdalį miltų mišinio įsijoti į sviesto masę ir atsargiai įmaišyti. Įmaišyti trečdalį kavos skonio pieno, tada kartoti, kol viskas susimaišys ir tešla taps vientisa.
7. Supilti tešlą ant karamelės formoje, išlyginti paviršių ir lengvai stuktelėti, kad išeitų oro burbuliukai. Formą įdėti į kepimo skardą.
8. Karameliniam sluoksniui sudėti nesaldintą pieną, kondensuotą pieną, kiaušinius, vanilę ir druską į maisto kombainą ir sumaišyti, kol masė taps vientisa. Lėtai supilti ją ant torto tešlos per šaukšto nugarėlę.
9. Turėti paruoštą karšto vandens ąsotį. Kepimo skardą su forma įdėti į orkaitę ir prieš uždarant dureles įpilti vandens ant rankšluosčio skardoje, kad vanduo siektų bent du trečdalius formos aukščio.
10. Kepti 1 val, neatidarant orkaitės durelių. Išimti ir palikti formoje atvėsti dar valandai. Tada apversti ant serviravimo lėkštės, supjaustyti gabalėliais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.