ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis karamelės flanas
Desertai

Šokoladinis karamelės flanas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Šokoladinis karamelės flanas – tai elegantiškas ir išraiškingo skonio desertas, kuriame kiekvienas kąsnis atskleidžia malonią tekstūrą ir skirtingus skonius.

Šokoladinis karamelės flanas
Šokoladinis karamelės flanas

Šokoladinis karamelės flanas: receptas

Puikus pasirinkimas šventei ar jaukiam vakarui, kai norisi kažko išskirtinio ir gardaus.

Ingredientai:

125 g sūdyto karamelinio padažo

Keksui:

  • 150 g sviesto (minkšto)
  • 190 g šviesiai rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g miltų
  • 30 g kakavos miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 valg. š. tirpios kavos granulių
  • 230 ml riebaus pieno

    Karameliniam sluoksniui:
  • 600 ml nesaldinto kondensuoto pieno
  • 397 g skardinė kondensuoto pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės pupelių pastos
  • Žiupsnelis druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Persikų padažas
Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
2025-08-19
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
2025-07-22
Skanios duonos, kurią močiutės kepdavo praeitame amžiuje, receptas
Skanios duonos, kurią močiutės kepdavo praeitame amžiuje, receptas
2025-10-20
Baltos žuvies karis
Baltos žuvies karis
2025-10-16
Gaminimo eiga:

1Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti 23 cm skersmens kekso formą su skyle sviestu ir lengvai pabarstyti miltais. Pasiruošti gilią kepimo skardą, į kurią tilptų forma, kad vanduo galėtų siekti du trečdalius jos aukščio. Skardos dugną iškloti virtuviniu rankšluosčiu.
2. Karamelės sluoksniui įkaitinti sūdytą karamelinį padažą mikrobangų krosnelėje apie 20 sek, kol jis taps skystas. Supilti į formos dugną, stengiantis neaptaškyti šonų. Lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad išsilygintų paviršius.
3. Keksui išplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Įmušti kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išmaišyti.
4. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, sodą ir kepimo miltelius.
5. Kavos granules suberti į mažą dubenėlį, įpilti kelis šaukštus pieno ir pašildyti, kol kava ištirps. Supilti kavą į likusį pieną ir išmaišyti.
6. Trečdalį miltų mišinio įsijoti į sviesto masę ir atsargiai įmaišyti. Įmaišyti trečdalį kavos skonio pieno, tada kartoti, kol viskas susimaišys ir tešla taps vientisa.
7. Supilti tešlą ant karamelės formoje, išlyginti paviršių ir lengvai stuktelėti, kad išeitų oro burbuliukai. Formą įdėti į kepimo skardą.
8. Karameliniam sluoksniui sudėti nesaldintą pieną, kondensuotą pieną, kiaušinius, vanilę ir druską į maisto kombainą ir sumaišyti, kol masė taps vientisa. Lėtai supilti ją ant torto tešlos per šaukšto nugarėlę.
9. Turėti paruoštą karšto vandens ąsotį. Kepimo skardą su forma įdėti į orkaitę ir prieš uždarant dureles įpilti vandens ant rankšluosčio skardoje, kad vanduo siektų bent du trečdalius formos aukščio.
10. Kepti 1 val, neatidarant orkaitės durelių. Išimti ir palikti formoje atvėsti dar valandai. Tada apversti ant serviravimo lėkštės, supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiKaramelėKarameliniai desertaišokoladasŠokoladinis karamelės flanas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Santykiai poroje
Gyvenimas

Santykiai ir jų mitai: ar tikrai viskas taip, kaip manome?

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Košės

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis

Makaronai su vištiena ir grybais
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena ir grybais

Padeda malšinti uždegimą ir gerklės skausmą: gydytoja papasakojo apie netikėtą ledų naudą
Sveikata ir grožis

Padeda malšinti uždegimą ir gerklės skausmą: gydytoja papasakojo apie netikėtą ledų naudą

„Pilvo skausmas ir viduriavimas“: gydytojai aptarė arbūzo ir meliono privalumus ir trūkumus
Sveikata ir grožis

„Pilvo skausmas ir viduriavimas“: gydytojai aptarė arbūzo ir meliono privalumus ir trūkumus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?