Kokosiniai ryžiai – lengvai salstelėję, bet kartu pikantiški, ryžiai pasižymi švelniu kremiškumu ir subtiliu tropiniu aromatu.

Kokosiniai ryžiai: receptas
Tai švelnaus skonio, kvapnus ir universaliai derantis patiekalas, suteikiantis valgiui egzotišką akcentą.
Ingredientai:
- 300 g ilgagrūdžių ryžių
- 170 ml kokosų pieno
- 170 ml daržovių sultinio
- druska – pagal skonį
- cukrus – pagal skonį
- pipirai – pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Gerai nuplauti ryžius po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalinti perteklinius krakmolo likučius, tada sudėti juos į puodą su sandariu dangčiu.
2. Sumaišyti kokosų pieną su sultiniu ir supilti mišinį ant ryžių.
3. Uždengti puodą ir užvirti ant stiprios kaitros.
4. Kai ryžiai pradeda smarkiai virti, sumažinti kaitrą iki mažos, vėl uždengti ir virti apie 10 min – kol skysčio lygis susilygins su ryžių paviršiumi.
5. Tuomet išjungti kaitrą ir palikti ryžius pastovėti dar 10 min, neatidengiant dangčio. Prieš patiekiant, išmaišyti mediniu šaukštu ir pagardinti druska, cukrumi bei pipirais pagal skonį.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.