Mintis, kad reikėtų ne išmesti panaudotą citriną, o įdėti ją į indaplovę, iš pradžių gali nuskambėti keistai. Tačiau kai pamatysite, kodėl taip reikia daryti, ši idėja jums labai patiks!

Naudoti maisto atliekas protingai
Iš tiesų žmonės per daug dar gero maisto išmeta į šiukšliadėžę. Net apie pusę tokių atliekų galima panaudoti dar kartą. Pavyzdžiui, citrinas. Kaip actas bei soda, citrina yra natūrali priemonė, kurią galima pritaikyti daugelyje sričių. Be to, citrinos gabalėliai gali padėti atsikratyti kalkių nuosėdų indaplovės viduje, taip pratęsdami jos tarnavimo laiką ir sumažindami techninės priežiūros poreikį.
Kaip naudoti citriną indaplovėje
Viskas, ko jums reikia, yra panaudotas citrinos gabalėlis arba griežinėlis. Jus nustebins tai, ką pamatysite, įdėjęs citrinos gabalėlį į indaplovę ir įjungęs prietaisą. Citrinos rūgštis veikia kaip natūralus dezinfekantas – ji naikina bakterijas, pelėsį ir nemalonius kvapus, kurie gali kauptis indaplovėje.
Citrinos nauda jūsų indams
Dėl žemo pH ir antibakterinių savybių citrinos sultys gali būti naudojamos kaip natūrali valymo priemonė. Citrina ne tik padeda geriau išplauti indus, bet ir suteikia indams malonų aromatą. Be to, naudojant citriną, galite sumažinti cheminio ploviklio poreikį, kas yra naudinga ir jūsų sveikatai, ir aplinkai. Tokiu būdu indaplovė ne tik veikia efektyviau, bet ir jūsų indai tampa švytinčiai švarūs, be sintetinių kvapų likučių.
Periodinis citrinos naudojimas
Šis paprastas triukas taip pat tinka naudoti ne tik po kiekvieno plovimo, bet ir kaip periodinę priemonę: pakanka kartą per savaitę į indaplovę įdėti citrinos gabalėlį ir paleisti trumpą programą, kad būtų palaikoma higiena, šviežumas ir indų švara.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.