Spanguolių padažas – šis saldžiarūgštis pagardas išlaiko tobulą balansą tarp uogų gaivumo ir skonio, o jo sodri tekstūra ir subtilus citrusų aromatas suteikia kiekvienam patiekalui ypatingo išskirtinumo.

Spanguolių padažas: receptas
Gaivus ir kvapnus spanguolių padažas, puikiai derantis prie kalakuto, antienos ar sūrių patiekalų.
Ingredientai:
- 100 g šviesaus rudojo cukraus
- 100 ml šviežių apelsinų sulčių
- 250 g šviežių arba šaldytų spanguolių
- 1 mandarino arba mažo apelsino smulkiai tarkuota žievelė (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame puode užvirti cukrų su apelsinų sultimis.
2. Sudėti spanguoles ir, jei naudojama, apelsino žievelę, tuomet virti ant silpnos kaitros apie 5 min, kol spanguolės suminkštės, bet išlaikys formą. Šaldytos spanguolės virs šiek tiek ilgiau nei šviežios.
3. Atvėsinti ir laikyti šaldytuve – vėsdamas padažas sutirštės.
4. Išimti iš šaldytuvo maždaug valandą iki patiekimo.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.