ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai macarons
Desertai

Šokoladiniai macarons

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šokoladiniai macarons – tai elegantiškas prancūziškas desertas su švelniai traškiu paviršiumi ir minkštu vidumi.

Šokoladiniai macarons
Šokoladiniai macarons

Šokoladiniai macarons: receptas

Lengvi, elegantiški ir turtingo skonio – jie puikiai tinka pasilepinimui ar išskirtiniam desertui po vakarienės.

Ingredientai:

  • 60 g šokolado (kuo tamsesnio)
  • 185 g cukraus pudros
  • 185 g maltų migdolų
  • 2 kiaušinių baltymai

    Itališkam morengui:
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 1 lašas citrinos sulčių
  • 185 g smulkaus cukraus
  • 3 valg. š. vandens

    Įdarui:
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros ir padėti dvi kepimo skardas ant vidurinės lentynos.
2. Tešlai ištirpinti šokoladą dubenyje virš puodo su garuojančiu vandeniu – neleisti, kad dubens dugnas liestų vandenį.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti cukraus pudrą, maltus migdolus ir kiaušinių baltymus, kol gausis pasta. Įmaišyti ištirpintą šokoladą ir atidėti.
4. Itališkam morengui virtuviniu mikseriu vidutiniu greičiu plakti kiaušinių baltymus su citrinos sultimis. Tuo metu mažame puode ant didelės kaitros virti cukrų su vandeniu, kol temperatūra pasieks 117 °C (tikrinti maisto termometru).
5. Sumažinti plaktuvo greitį iki mažiausio ir labai atsargiai, plona srovele, supilti karštą cukraus sirupą į standžiai išplaktus baltymus. Padidinti greitį ir plakti dar 2-3 min.
6. Itališką morengą įmaišyti į šokoladinę migdolų pastą, kol masė taps vientisa ir pasieks „kaspino“ konsistenciją – kai šaukštu pilama tešla ant paviršiaus išlieka tarsi kaspinas. Nepersistengti maišant – permaišyta tešla gali suskilti kepdama.
7. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su 8 mm antgaliu. Iškloti du padėklus kepimo popieriumi ir išspausti 3 cm skersmens apskritimus, paliekant bent 2 cm tarpelius.
8. Išimti įkaitintas skardas iš orkaitės ir atsargiai uždėti ant jų popierių su suformuotais macarons (karšti padėklai padeda greičiau susiformuoti būdingam „apykaklės“ krašteliui).
9. Kepti orkaitėje 8 min, tuomet išimti ir atvėsinti ant grotelių.
10. Ganašui mažame puode užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti šokoladą, kol masė taps glotni. Sudėti į konditerinį maišelį su 8 mm antgaliu.
11. Ant vienos atvėsusio sausainėlio pusės užspausti maždaug arbatinį šaukštelį ganašo ir uždengti kitu sausainėliu. Laikykite vienu sluoksniu sandariame inde šaldytuve.

Taip pat skaitykite

Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu
Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu
2025-08-09
Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!
Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!
2025-10-07
Tobulas šokoladinis braunis
Tobulas šokoladinis braunis – drėgnas ir labai skanus
2025-06-17

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaikepiniaimacaronsŠokoladasŠokoladiniai desertaiŠokoladiniai macarons

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti
Sveikata ir grožis

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti

Produktai, kurie stiprina imunitetą: būtinai įtraukite į mitybos racioną vasarą
Sveikata ir grožis

Produktai, kurie stiprina imunitetą: būtinai įtraukite į mitybos racioną vasarą

Šie maisto produktai gerina žarnyno sveikatą: kai kurie esantys sąraše jus tikrai nustebins
Sveikata ir grožis

Šie maisto produktai gerina žarnyno sveikatą: kai kurie esantys sąraše jus tikrai nustebins

Barbekiu padažas
Naudinga

Barbekiu padažas – paprasta pagaminti

Jei valgysite tik tada, kai jaučiatės alkani, galite sau pakenkti!
Sveikata ir grožis

Jei valgysite tik tada, kai jaučiatės alkani, galite sau pakenkti!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?