ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Lietiniai blynai su apelsininiu padažu
Blynai

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu – tai klasikinis prancūziškas desertas, žinomas kaip Crêpes Suzette. Lengvi, ploni blyneliai, gardinami sviestiniu apelsinų ir citrinų padažu su trupučiu brendžio.

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu
Lietiniai blynai su apelsininiu padažu

Lietiniai blynai su apelsininiu padažu: receptas

Puikiai tinka ypatingoms progoms ar išskirtiniam savaitgalio desertui.

Ingredientai:

Blynams:

  • 110 g miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno, sumaišyto su 75 ml vandens
  • 50 g sviesto
  • 1 apelsinas (žievelė)
  • 1 valg. š. cukraus

    Padažui:
  • 150 ml apelsinų sulčių (iš 3-4 apelsinų)
  • 1 apelsinas (žievelė)
  • 1 citrina (žievelė ir sultys)
  • 1 valg. š.cukraus
  • 3 valg. š. brendžio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
2025-07-23
Gaivūs citrininiai keksiukai
Gaivūs citrininiai keksiukai
2025-07-21
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
2025-08-09
Gaminimo eiga:

1. Persijoti miltus ir druską į didelį dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinius. Pradėti juos plakti – galima naudoti bet kokį plaktuvą ar net šakutę – po truputį įmaišyti miltus nuo dubens kraštų.
2. Tada po truputį pilti pieno ir vandens mišinį, vis plakant. Kai bus supiltas visas skystis, mentele nubraukti miltų likučius nuo dubens kraštų ir dar kartą gerai išplakti, kol tešla taps vientisa. Ištirpinti 50 g sviesto keptuvėje. Du šaukštus sviesto supilti į tešlą ir išmaišyti, o likusį supilti į atskirą indą – juo patepti keptuvę prieš kepant kiekvieną blyną. Įmaišyti apelsino žievelę ir cukrų.
3. Keptuvę gerai įkaitinti, tada sumažinti kaitrą iki vidutinės ir iškepti bandomąjį blyną – taip patikrinti ar naudojamas tinkamas tešlos kiekis. Šie ploni blyneliai turi būti plonesni nei įprasti blynai, todėl 18 cm skersmens keptuvei naudoti maždaug pusę šaukšto tešlos. Patogiausia pilti tešlą šaukštu ar samteliu, kad iškart pasklistų po keptuvę.
4. Vos tik tešla paliečia karštą paviršių, pakreipti keptuvę į šonus, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepti reikės apie pusę minutės – kai kraštai įgauna auksinį atspalvį, metas apversti. Antrai pusei užteks kelių sekundžių. Iškepus perkelti į lėkštę. Net jei blynas atrodo šiek tiek nelygus, nesvarbu – vėliau jis bus sulankstytas. Turėtų išeiti 15-16 blynelių.
Kepamus lietinius laikyti šiltai.
5. Padažui sumaišyti visus ingredientus, išskyrus sviestą. Tuo pat metu pašildyti lėkštes, ant kurių bus patiekiami blyneliai. Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti padažą ir labai švelniai pašildyti.
6. Įdėti pirmą blyną į keptuvę, leisti jam įkaisti, tada sulankstyti per pusę ir dar kartą perlenkti, kad susidarytų trikampis. Pastumti į keptuvės kraštą, kad padažas subėgtų į vidurį, ir įdėti kitą blyną. Kartoti kol visi blyneliai bus pašildyti, sulankstyti ir prisigėrę padažo.
7. Patiekti ant šiltų lėkščių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Apelsinų padažas blynamsblynaiLietiniai blynaiLietiniai blynai su apelsininiu padažuLietiniai blynai su padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Santykių etapai santuokoje
Gyvenimas

Santykių etapai santuokoje

Kirpėjas iš Japonijos parodė kaip paskatinti plaukų augimą
Sveikata ir grožis

Kirpėjas iš Japonijos parodė kaip paskatinti plaukų augimą

Mažesnis riebalų kiekis maiste gali palengvinti depresijos simptomus – naujo tyrimo įžvalgos
Sveikata ir grožis

Mažesnis riebalų kiekis maiste gali palengvinti depresijos simptomus – naujo tyrimo įžvalgos

Vaistinėje kainuoja vos kelis eurus, tačiau tobulai pašalina dulkes ir blizgina veidrodžius
Gyvenimas

Vaistinėje kainuoja vos kelis eurus, tačiau tobulai pašalina dulkes ir blizgina veidrodžius

Mėgstate obuolius? Naujausi tyrimai teigia, jog labai svarbus laikas, kada juos valgote
Sveikata ir grožis

Mėgstate obuolius? Naujausi tyrimai teigia, jog labai svarbus laikas, kada juos valgote

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?