ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cukinijų ir brokolių kišas
Apkepai

Cukinijų ir brokolių kišas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cukinijų ir brokolių kišas – kvapnus, maistingas ir universalus patiekalas, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek atvėsusį.

Cukinijų ir brokolių kišas
Cukinijų ir brokolių kišas

Cukinijų ir brokolių kišas: receptas

Tai lengvas, gardus ir subalansuotas kepinys su daržovėmis – puikiai tinkantis pietums ar lengvai vakarienei.

Ingredientai:

  • 160 g trapios tešlos
  • 20 g sviesto
  • 1 cukinija,
  • druskos ir pipirų
  • 100 g brokolių
  • 2 kiaušiniai
  • 180 ml pieno
  • 50 g čedario sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Iškloti 20 cm skersmens kepimo formą trapia tešla, tada padėti ją į šaldytuvą 30 min.
3. Uždengti tešlą kepimo popieriumi ir pripilti kepimo pupelių. Kepti orkaitėje 10-15 min, kol tešla taps sausa.
4. Nuimti kepimo popierių ir pupeles, tada vėl dėti tešlos pagrindą į orkaitę 3-5 min, kol ji taps šviesiai auksinės spalvos ir iškeps.
5. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 °C temperatūros.
6. Įkaitinti keptuvę. Sudėti sviestą ir smulkiai tarkuotas cukinijas, kepti kol paruduos. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, tada perkošti per sietelį, kad būtų pašalina perteklinė drėgmė.
7. Brokolius trumpai apvirti verdančiame vandenyje 1-2 min, kol šiek tiek suminkštės. Nusausinti, tada sudėti į dubenį su šaltu vandeniu ir vėl nusausinti. Sumaišyti su keptomis cukinijomis ir paskirstyti šį mišinį ant tešlos pagrindo.
8. Kiaušinius ir pieną sudėti į dubenį, pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, gerai išplakti. Sudėti pusę sūrio ir dar kartą išplakti.
9. Užpilti kiaušinių ir pieno mišinį ant daržovių, tada pabarstyti likusiu sūriu viršuje.
10. Kepti orkaitėje 40-45 min, kol paviršius taps auksinis, burbuliuojantis ir sutvirtėjęs.
11. Prieš patiekiant šiek tiek atvėsinti.

Taip pat skaitykite

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
2025-06-21
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
2025-10-10
Datulių ir graikinių riešutų pyragas
Datulių ir graikinių riešutų pyragas
2025-10-29
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
Orkaitėje kepta žuvis su bulvėmis
2025-07-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apkepasAtviras pyragasbrokoliaiBrokolių kišasBrokolių patiekalaidaržovių patiekalaiKišas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Produktai, kurie stiprina imunitetą: būtinai įtraukite į mitybos racioną vasarą
Sveikata ir grožis

Produktai, kurie stiprina imunitetą: būtinai įtraukite į mitybos racioną vasarą

Lengvai auginamos daržovės: puikus pasirinkimas pradedantiesiems
Sodas ir daržas

Lengvai auginamos daržovės: puikus pasirinkimas pradedantiesiems

Persimonai - kiek galima suvalgyti per dieną
Sveikata ir grožis

Persimonai: kiek galima suvalgyti per dieną ir kaip išsivirti uogienę?

5 požymiai, kad jūsų draugas jums pavydi: kaip tai išspręsti?
Gyvenimas

5 požymiai, kad jūsų draugas jums pavydi: kaip tai išspręsti?

Balta duona: kodėl verta riboti jos vartojimą?
Sveikata ir grožis

Balta duona: kodėl verta riboti jos vartojimą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?