Traškios traiškytos bulvytės – tai paprastas, bet nepaprastai gardus patiekalas – traškios išorės ir švelnaus vidaus bulvytės, turinčios sodrų, šiek tiek riešutinį skonį.
Traškios traiškytos bulvytės: receptas
Puikus garnyras prie mėsos, žuvies ar tiesiog kaip sotus užkandis savaime.
Ingredientai:
- 750 g mažų bulvyčių
 - 4 valg. š. augalinio arba rapsų aliejaus
 - 2 česnako skiltelės (neluptos)
 - 4 šakelės čiobrelių (nebūtina)
 - žiupsnelis jūros druskos dribsnių
 
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bulves sudėti į indą, tinkamą naudoti mikrobangų krosnelėje, ir kiekvieną kelis kartus subadyti šakute. Kaitinti mikrobangų krosnelėje didžiausia galia 10 min, po pusės kepimo laiko bulves pamaišyti.
2. Įkaitinti 2 valg. š. aliejaus didelėje sunkioje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti bulves į keptuvę vienu sluoksniu ir šakute šiek tiek sutraiškyti, kad jos šiek tiek suplokštėtų ir pradėtų trupėti. Įdėti česnaką ir, jei naudojami, čiobrelius, apšlakstyti dar vienu šaukštu aliejaus ir kepti nejudinant apie 5 min.
3. Atsargiai apversti bulves, užpilti likusiu aliejumi, leisti jam nubėgti į tarpelius tarp bulvių. Kepti dar 5 min, tada dar kartą pavartyti bulves ir kepti dar apie 5 min, kol visos pusės taps gražiai apskrudusios.
4. Dosniai pabarstyti jūros druskos dribsniais ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.