ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Naudinga

Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Jei paklaustumėte profesionalaus konditerio, kaip ištirpdyti šokoladą, jis tikriausiai pasakytų, kad tai vienas sudėtingiausių procesų virtuvėje. Tačiau gera žinia ta, kad su tinkamais patarimais ir šiek tiek kantrybės, ištirpdyti šokoladą galima net namuose. Šis procesas reikalauja atidumo, žemos temperatūros ir, žinoma, gero šokolado. Toliau sužinosite, kaip ištirpdyti šokoladą taip, kad jis būtų vientisas, blizgus ir be gumuliukų.

Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Svarbiausios taisyklės, kaip ištirpdyti šokoladą be klaidų

Norint, kad šokoladas neprarastų savo tekstūros ir skonio, būtina laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Pirmiausia – šokoladas neturi būti tiesiogiai veikiamas šilumos, nes tuomet jis gali sudegti arba sukietėti. Antra – neleiskite jam liestis su vandeniu, nes dėl to gali susidaryti gumuliukai ir šokoladas išsisluoksniuos. Trečia – temperatūra neturi viršyti 45 °C, todėl visada naudokite švelnų kaitinimą. Be to, šokoladą reikia nuolat maišyti ir prieš tirpinant susmulkinti į mažus gabaliukus.

Kaip ištirpdyti šokoladą mikrobangų krosnelėje

Tai vienas greičiausių būdų, kaip ištirpdyti šokoladą. Sudėkite susmulkintą šokoladą į stiklinį indą ir kaitinkite vidutine galia trumpais 10–15 sekundžių intervalais. Po kiekvieno karto šokoladą išimkite ir gerai išmaišykite. Kartokite procesą, kol masė taps visiškai vientisa. Svarbiausia – neperkaitinti, nes šokoladas labai greitai sudega.

Kaip ištirpdyti šokoladą vandens vonelėje

Tai profesionalų mėgstamas metodas, leidžiantis švelniai ir tolygiai ištirpdyti šokoladą. Užvirinkite vandenį puode, o ant viršaus uždėkite mažesnį puodą su šokolado gabaliukais. Kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol šokoladas taps skystas, nuolat maišydami. Šis metodas ypač tinka baltajam šokoladui, kuris yra jautrus aukštai temperatūrai.

Taip pat skaitykite

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
2025-06-04
Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
2025-07-03
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas
2025-10-20

Kaip ištirpdyti šokoladą orkaitėje

Orkaitės metodas yra paprastas, bet reikalaujantis atidumo. Įkaitinkite orkaitę iki žemiausios temperatūros ir įdėkite indą su šokoladu. Kas kelias minutes išimkite ir pamaišykite. Tai puikus pasirinkimas, jei norite lėtai ir tolygiai ištirpdyti didesnį šokolado kiekį.

Kaip ištirpdyti šokoladą ganašui ir glajui

Ganašui gaminti šokoladą tirpinkite kartu su grietinėle santykiu 1:1, geriausia – vandens vonelėje. Jei norite pagaminti glajų, naudokite juodąjį šokoladą (ne mažiau kaip 75%) ir sirupą santykiu 1:5. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps blizgi ir vientisa.

Laikydamiesi šių taisyklių, galėsite be vargo ištirpdyti bet kokį šokoladą namuose – nuo juodojo iki baltojo. Svarbiausia – kantrybė, žema temperatūra ir nuolatinis maišymas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:konditerijaŠokoladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Desertai

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Sužinokite, koks buvo jūsų ankstesnis gyvenimas pagal jūsų gimimo datą
Horoskopai

Sužinokite, koks buvo jūsų ankstesnis gyvenimas pagal jūsų gimimo datą

Kokie mitybos įpročiai yra svarbūs vyresnio amžiaus žmonėms:
Sveikata ir grožis

Kokie mitybos įpročiai yra svarbūs vyresnio amžiaus žmonėms: ekspertai įvardijo taisykles

Paslaptingoji Vilniaus katedra: faktai, kurie privers pažvelgti į ją iš naujo. Katedros varpinė
Įdomu

Paslaptingoji Vilniaus katedra: faktai, kurie privers pažvelgti į ją iš naujo

Kaip pasirinkti tinkamą antakių formą pagal veido formą?
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti tinkamą antakių formą pagal veido formą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?