ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Naudinga

Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose
Penki būdai, kaip ištirpdyti šokoladą namuose

Jei paklaustumėte profesionalaus konditerio, kaip ištirpdyti šokoladą, jis tikriausiai pasakytų, kad tai vienas sudėtingiausių procesų virtuvėje. Tačiau gera žinia ta, kad su tinkamais patarimais ir šiek tiek kantrybės, ištirpdyti šokoladą galima net namuose. Šis procesas reikalauja atidumo, žemos temperatūros ir, žinoma, gero šokolado. Toliau sužinosite, kaip ištirpdyti šokoladą taip, kad jis būtų vientisas, blizgus ir be gumuliukų.

Svarbiausios taisyklės, kaip ištirpdyti šokoladą be klaidų

Norint, kad šokoladas neprarastų savo tekstūros ir skonio, būtina laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Pirmiausia – šokoladas neturi būti tiesiogiai veikiamas šilumos, nes tuomet jis gali sudegti arba sukietėti. Antra – neleiskite jam liestis su vandeniu, nes dėl to gali susidaryti gumuliukai ir šokoladas išsisluoksniuos. Trečia – temperatūra neturi viršyti 45 °C, todėl visada naudokite švelnų kaitinimą. Be to, šokoladą reikia nuolat maišyti ir prieš tirpinant susmulkinti į mažus gabaliukus.

Kaip ištirpdyti šokoladą mikrobangų krosnelėje

Tai vienas greičiausių būdų, kaip ištirpdyti šokoladą. Sudėkite susmulkintą šokoladą į stiklinį indą ir kaitinkite vidutine galia trumpais 10–15 sekundžių intervalais. Po kiekvieno karto šokoladą išimkite ir gerai išmaišykite. Kartokite procesą, kol masė taps visiškai vientisa. Svarbiausia – neperkaitinti, nes šokoladas labai greitai sudega.

Kaip ištirpdyti šokoladą vandens vonelėje

Tai profesionalų mėgstamas metodas, leidžiantis švelniai ir tolygiai ištirpdyti šokoladą. Užvirinkite vandenį puode, o ant viršaus uždėkite mažesnį puodą su šokolado gabaliukais. Kaitinkite vidutinėje temperatūroje, kol šokoladas taps skystas, nuolat maišydami. Šis metodas ypač tinka baltajam šokoladui, kuris yra jautrus aukštai temperatūrai.

Taip pat skaitykite

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Jautienos karis
Jautienos karis – aromatingas ir gardus
2025-07-14
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
2025-07-14

Kaip ištirpdyti šokoladą orkaitėje

Orkaitės metodas yra paprastas, bet reikalaujantis atidumo. Įkaitinkite orkaitę iki žemiausios temperatūros ir įdėkite indą su šokoladu. Kas kelias minutes išimkite ir pamaišykite. Tai puikus pasirinkimas, jei norite lėtai ir tolygiai ištirpdyti didesnį šokolado kiekį.

Kaip ištirpdyti šokoladą ganašui ir glajui

Ganašui gaminti šokoladą tirpinkite kartu su grietinėle santykiu 1:1, geriausia – vandens vonelėje. Jei norite pagaminti glajų, naudokite juodąjį šokoladą (ne mažiau kaip 75%) ir sirupą santykiu 1:5. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps blizgi ir vientisa.

Laikydamiesi šių taisyklių, galėsite be vargo ištirpdyti bet kokį šokoladą namuose – nuo juodojo iki baltojo. Svarbiausia – kantrybė, žema temperatūra ir nuolatinis maišymas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:konditerijaŠokoladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
Naudinga

Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje

Braškių tręšimas rudenį
Sveikata ir grožis

Kaip maitinti braškes rudenį norint gausaus derliaus?

Produktai, kurie virškinami ilgiausiai ir sukelia pilvo pūtimą
Sveikata ir grožis

Produktai, kurie virškinami ilgiausiai ir sukelia pilvo pūtimą

Kokie pokyčiai vyksta mūsų organizme, kai suvalgome aštraus maisto?
Sveikata ir grožis

Kokie pokyčiai vyksta mūsų organizme, kai suvalgome aštraus maisto?

Kaip sukurti stiprų pirmą įspūdį: 3 situacijos ir patarimai
Gyvenimas

Kaip sukurti stiprų pirmą įspūdį: 3 situacijos ir patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?