Mėgstančios rankdarbius ir turinčios lakią fantaziją namų šeimininkės dažnai neišmeta vyno kamštelių. Jie ne tik puikiai tinka dekorui kurti, bet ir gali būti naudingi virtuvėje. Vyno kamščiai padeda išgelbėti sugadintą patiekalą, išlaikyti vaisius šviežius ir net patogiai laikyti prieskonius ar birius produktus.
Vyno kamščio panaudojimas troškiniams ir vaisiams
Virtuvėje nutinka visko. Jei patiekalas prisvilo, vyno kamštis gali tapti gelbėtoju. Įdėjus kamštį į puodą su pridegintais troškintais kopūstais, kamščio medžiaga sugeria svilėsių kvapą, o patiekalas įgauna subtilų aromatą. Baigus gaminti, tiesiog išimkite kamštį – niekas nesužinos jūsų paslapties.
Be to, vyno kamštis padeda ilgiau išlaikyti vaisius šviežius. Kamštį perpjaukite per pusę ir uždėkite ant vaisiaus – jis sugeria drėgmę, apsaugo nuo pūvimo ir atbaido vaisines museles. Kamštį patariama keisti kartą per savaitę, kad efektas išliktų.
Vyno kamščiai prieskoniams ir biriems produktams laikyti
Kamštis gali būti naudingas laikant prieskonius, dribsnius ar makaronus. Jei norite palikti produktus originaliose pakuotėse, vyno kamštis gali veikti kaip patogus spaustukas. Įpjaukite kamštį per vidurį aštriu peiliu ir užlenkite pakuotę – ji bus sandariai uždaryta ir patogu laikyti.
Padėkliukai karštiems patiekalams ir apsauga nuo nudegimų
Iš vyno kamštelių galima pasigaminti stovą karštiems patiekalams, pavyzdžiui, puodeliams ar keptuvėms. Sujunkite kelis kamštelius termo klijais – ir praktiškas, nebrangus stovas jau paruoštas.
Be to, kamštis gali apsaugoti ranką nuo nudegimo. Įkiškite kelis kamštelius po puodo dangčio rankenėle – jie neįkais, ir patogiai laikydami dangtį neišdegs rankos.
Vyno kamščiai – praktiški ir naudingi daiktai virtuvėje. Todėl net ir iš pirmo žvilgsnio nereikalingo daikto nereikėtų skubėti išmesti. Tikėtina, kad jie dar ne kartą pravers!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.