ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kodėl neturėtumėte išmesti vyno kamštelių į šiukšliadėžę?
Gyvenimas

Kodėl neturėtumėte išmesti vyno kamštelių į šiukšliadėžę?

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-11-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kodėl neturėtumėte išmesti vyno kamštelių į šiukšliadėžę?
Kodėl neturėtumėte išmesti vyno kamštelių į šiukšliadėžę?

Mėgstančios rankdarbius ir turinčios lakią fantaziją namų šeimininkės dažnai neišmeta vyno kamštelių. Jie ne tik puikiai tinka dekorui kurti, bet ir gali būti naudingi virtuvėje. Vyno kamščiai padeda išgelbėti sugadintą patiekalą, išlaikyti vaisius šviežius ir net patogiai laikyti prieskonius ar birius produktus.

Vyno kamščio panaudojimas troškiniams ir vaisiams

Virtuvėje nutinka visko. Jei patiekalas prisvilo, vyno kamštis gali tapti gelbėtoju. Įdėjus kamštį į puodą su pridegintais troškintais kopūstais, kamščio medžiaga sugeria svilėsių kvapą, o patiekalas įgauna subtilų aromatą. Baigus gaminti, tiesiog išimkite kamštį – niekas nesužinos jūsų paslapties.

Be to, vyno kamštis padeda ilgiau išlaikyti vaisius šviežius. Kamštį perpjaukite per pusę ir uždėkite ant vaisiaus – jis sugeria drėgmę, apsaugo nuo pūvimo ir atbaido vaisines museles. Kamštį patariama keisti kartą per savaitę, kad efektas išliktų.

Vyno kamščiai prieskoniams ir biriems produktams laikyti

Kamštis gali būti naudingas laikant prieskonius, dribsnius ar makaronus. Jei norite palikti produktus originaliose pakuotėse, vyno kamštis gali veikti kaip patogus spaustukas. Įpjaukite kamštį per vidurį aštriu peiliu ir užlenkite pakuotę – ji bus sandariai uždaryta ir patogu laikyti.

Taip pat skaitykite

Karalienės Elžbietos patarimai nuobodžioms damoms
Karalienės Elžbietos patarimai nuobodžioms damoms
2025-10-03
3 paslaptys, kurios padės padaryti gerą pirmąjį įspūdį
3 paslaptys, kurios padės padaryti gerą pirmąjį įspūdį
2025-11-04
Kodėl verdant makaronus nereikėtų išpilti vandens į kriauklę: 6 priežastys, kodėl to nereikėtų daryti
Kodėl verdant makaronus nereikėtų išpilti vandens į kriauklę: 6 priežastys, kodėl to nereikėtų daryti
2025-10-29
7 patarimai, kaip pagerinti santykius su partneriu
7 patarimai, kaip pagerinti santykius su partneriu
2025-08-14

Padėkliukai karštiems patiekalams ir apsauga nuo nudegimų

Iš vyno kamštelių galima pasigaminti stovą karštiems patiekalams, pavyzdžiui, puodeliams ar keptuvėms. Sujunkite kelis kamštelius termo klijais – ir praktiškas, nebrangus stovas jau paruoštas.

Be to, kamštis gali apsaugoti ranką nuo nudegimo. Įkiškite kelis kamštelius po puodo dangčio rankenėle – jie neįkais, ir patogiai laikydami dangtį neišdegs rankos.

Vyno kamščiai – praktiški ir naudingi daiktai virtuvėje. Todėl net ir iš pirmo žvilgsnio nereikalingo daikto nereikėtų skubėti išmesti. Tikėtina, kad jie dar ne kartą pravers!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Maisto laikymasrankdarbiaivyno kamščiai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Patikrinkite savo sveikatą per 1 minutę: jums tereikės šaukšto
Sveikata ir grožis

Patikrinkite savo sveikatą per 1 minutę: jums tereikės šaukšto

Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti
Gyvenimas

Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti

Trys paprasti būdai, kaip įtraukti daugiau baltymų į mitybą
Sveikata ir grožis

Trys paprasti būdai, kaip įtraukti daugiau baltymų į mitybą

Kiniškos kopūstų salotos
Salotos

Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!

Lauro lapai verdančiame vandenyje atskleidžia daug naudingų savybių
Sveikata ir grožis

Įmeskite į verdantį vandenį keletą lauro lapų. Nauda organizmui garantuota

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?