ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tešloje kepta plekšnė
Receptai

Tešloje kepta plekšnė

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tešloje kepta plekšnė
Tešloje kepta plekšnė

Tešloje kepta plekšnė – tai klasikinis traškios keptos žuvies patiekalas, pasižymintis lengvu, puriu tešlos apvalkalu ir švelnia, sultinga plekšnės mėsa.

Tešloje kepta plekšnė: receptas

Ši žuvis yra puikus pasirinkimas lengviems, bet gardiems pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

Žuviai:

  • 1 plekšnė
  • aliejaus – kepimui
  • citrinos skiltelių – patiekti

    Tešlai:
  • 4 valg. š. kvietinių miltų
  • 4 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 maža buteliukas (330 ml) gazuoto mineralinio vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
2025-10-09
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine
2025-07-14
Pusryčių omletas su pievagrybiais
Pusryčių omletas su pievagrybiais: puikus pasirinkimas rytui
2025-08-29
Tobulos naminės bulvytės fri
Tobulos naminės bulvytės fri – tik su šaukšteliu aliejaus
2025-08-12
Gaminimo eiga:

1. Nupjauti, perpjauti per pusę ir išimti kaulus iš plekšnės.
2. Tešlai: dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir kukurūzų krakmolą. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Po truputį pilti vandenį ir plakti kol gausis tirštos grietinėlės konsistencijos tešla (gali būti, kad viso vandens neprireiks).
3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Patikrinti ar aliejus pakankamai įkaitęs – įlašinti šiek tiek tešlos; jei ji čirška ir paruduoja, galima kepti.
4. Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dar kartą išmaišyti tešlą. Panardinti plekšnę į mišinį, tuomet atsargiai dėti į karštą aliejų. Kepti 3-4 min, kol žuvis taps traški, priklausomai nuo jos dydžio.
5. Kai žuvis apskrus ir įgaus auksinę spalvą, atsargiai išimti ją kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
6. Patiekti karštą su citrinos skiltelėmis ir ryžiais, jei norisi sočiau.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepta žuvisPlekšnėTešloje kepta plekšnėTešloje kepta žuvisŽuvies patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rusija dega: Ukrainos dronai taikliai smogia giliai į priešų teritoriją
Lietuva ir pasaulis

Rusija dega: Ukrainos dronai taikliai smogia giliai į priešų teritoriją

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Receptai

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Kurių Zodiako ženklų atstovai yra patys pavydžiausi?
Horoskopai

Kurių Zodiako ženklų atstovai yra patys pavydžiausi?

Agrastų sodinimas rudenį: trys esminės taisyklės, kad sulauktumėte gausaus derliaus vasarą
Sodas ir daržas

Agrastų sodinimas rudenį: trys esminės taisyklės, kad sulauktumėte gausaus derliaus vasarą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?