ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Juodosios arbatos keksas
Desertai

Juodosios arbatos keksas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Juodosios arbatos keksas
Juodosios arbatos keksas

Juodosios arbatos keksas – tai drėgnas, aromatingas arbatos pyragas, kuriame dera razinų saldumas ir subtilus arbatos skonis.

Juodosios arbatos keksas: receptas

Minkštas, kvapnus ir šiek tiek lipnus pyragas puikiai tinka prie puodelio arbatos ar kavos.

Ingredientai:

  • 175 g tamsių razinų
  • 175 g šviesių razinų
  • 300 ml stiprios karštos arbatos
  • 275 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
  • 225 g šviesaus muscovado cukraus
  • 1 kiaušinis
  • gabalėlis sviesto (formai patepti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėkite visas razinas į dubenį, užpilti karšta arbata. Išmaišyti, uždengti ir palikti per naktį, kad susigertų visas skystis.
2. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros. Ištepti kepimo formą sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
3. Į dubenį su išmirkytomis uogomis sudėti miltus, cukrų ir kiaušinį ir gerai išmaišyti.
4. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą, paviršių sulyginti. Kepti apie 75min, kol pyragas iškils ir bus tvirtas, bet patikrinti po 1val, kad neperkeptų. Palikti atvėsti formoje apie 10 min.
5. Išimti pyragą iš formos ir nuimti popierių. Patiekiant supjaustyti storesnėmis riekėmis ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas
2025-08-06
Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
Avinžirnių troškinys su čioriso
Avinžirnių troškinys su čioriso
2025-10-03
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
2025-09-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

ŽYMOS:Arbatos keksasJuodosios arbatos keksaskeksasKeksas su arbataKeksas su razinomis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Aviečių priežiūra po derliaus: kaip pasirūpinti krūmais, kad kitąmet uogų būtų kibirais
Sodas ir daržas

Aviečių priežiūra po derliaus: kaip pasirūpinti krūmais, kad kitąmet uogų būtų kibirais

Sveikų santykių požymiai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį
Gyvenimas

Sveikų santykių požymiai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį

Kaip tinkamai pašalinti pilvo riebalus: gydytojo patarimas
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai pašalinti pilvo riebalus: gydytojo patarimas

Populiarūs ženklai sapnuose: ką jie iš tiesų reiškia?
Gyvenimas

Populiarūs ženklai sapnuose: ką jie iš tiesų reiškia?

Rauginti kopūstai
Naudinga

Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?