Juodosios arbatos keksas – tai drėgnas, aromatingas arbatos pyragas, kuriame dera razinų saldumas ir subtilus arbatos skonis.
Juodosios arbatos keksas: receptas
Minkštas, kvapnus ir šiek tiek lipnus pyragas puikiai tinka prie puodelio arbatos ar kavos.
Ingredientai:
- 175 g tamsių razinų
- 175 g šviesių razinų
- 300 ml stiprios karštos arbatos
- 275 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 225 g šviesaus muscovado cukraus
- 1 kiaušinis
- gabalėlis sviesto (formai patepti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėkite visas razinas į dubenį, užpilti karšta arbata. Išmaišyti, uždengti ir palikti per naktį, kad susigertų visas skystis.
2. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros. Ištepti kepimo formą sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
3. Į dubenį su išmirkytomis uogomis sudėti miltus, cukrų ir kiaušinį ir gerai išmaišyti.
4. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą, paviršių sulyginti. Kepti apie 75min, kol pyragas iškils ir bus tvirtas, bet patikrinti po 1val, kad neperkeptų. Palikti atvėsti formoje apie 10 min.
5. Išimti pyragą iš formos ir nuimti popierių. Patiekiant supjaustyti storesnėmis riekėmis ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food