ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas
Desertai

Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-03
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas
Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas

Nebūtina eiti į parduotuvę. Naminis kondensuotas pienas gali būti toks pat skanus! Turbūt daugelis prisimenate tą nepakartojamą saldumą iš vaikystės. Pamėginkite kondensuotą pieną kaip desertą ar jo dalį pasigaminti namuose.

Ingredientai:

200 ml pieno
200 g cukraus
20 g sviesto

Kaip gaminti?

Visus produktus sumaišykite keptuvėje (imkite indą su aukštomis sienelėmis ir, geriausia, nelipnia danga, nes masė stipriai pakils). Užvirkite ant silpnos ugnies.

Taip pat skaitykite

Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
2025-06-21
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
2025-10-08
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
2025-07-09
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16

Kai mūsų mišinys užvirs, padidinkite ugnį ir virkite viską tiksliai 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Labai putos. Jei ims bėgti iš keptuvės, galite šiek tiek sumažinti ugnį. Po 10 minučių masė taps labai skysta! Nesijaudinkite – taip turi būti!

Kai atvės, naminis kondensuotas pienas pradės tirštėti. Supilkite jį į stiklainį ir padėkite į šaldytuvą. Po kelių valandų jis dar labiau sutirštės.

Kiek laiko galima laikyti naminį kondensuotą pieną

2025 m. lapkričio mėnesį, kai orai jau vėsesni, naminį kondensuotą pieną galite laikyti šaldytuve iki 7 dienų sandariame stiklainyje. Kad jis nepritrauktų pašalinių kvapų, verta naudoti stiklinį indą su sandariu dangteliu arba specialų desertinį indelį.

Jeigu norite šį saldumyną pasiruošti iš anksto, galima jį užšaldyti mažomis porcijomis. Atšildytas kondensuotas pienas išlaiko savo skonį, nors tekstūra gali tapti šiek tiek grūdėta – ją galima atkurti trumpai pašildžius ir išmaišius iki vientisos masės.

Kur panaudoti naminį kondensuotą pieną

Šis saldus skanėstas tinka ne tik valgyti vienas – 2025 m. lapkritį verta išbandyti jį įvairiuose desertuose. Jį galima naudoti gaminant pyragus, vaflius, keksus, sausainius, ledus ar net kavos gėrimus. Įmaišykite šaukštelį į karštą kavą ar kakavą – gausite švelnų, kreminį skonį be papildomo cukraus.

Taip pat galite naudoti kaip glaistą tortams arba kaip įdarą tarp sausainių. Puikiai dera su riešutais, kokosu, bananų riekelėmis ar uogomis – tai greitas būdas sukurti desertą be sudėtingų receptų.

Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas. Kur naudoti kondensuotą pieną

Kaip reguliuoti saldumą ir tekstūrą

Ne visi mėgsta itin saldų kondensuotą pieną, todėl saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei norite švelnesnio skonio, sumažinkite cukraus kiekį iki 150 g. Norėdami gauti tirštesnį produktą, virkite šiek tiek ilgiau – apie 12–13 minučių.

Tiems, kurie mėgsta karamelinį skonį, rekomenduojama virti dar kelias minutes ilgiau – masė įgaus rusvą atspalvį ir primins „dulce de leche“. Tai ypač tinka prie blynelių ar obuolių pyrago, kai lapkričio vakarais norisi šilumos ir jaukumo.

Taip pat skaitykite

Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
2025-09-23
Kiek kartų galima kepti tame pačiame aliejuje?
Kiek kartų galima kepti tame pačiame aliejuje?
2025-08-31
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
2025-07-06
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
Gardžiausi citrininiai pyragėliai
2025-07-02

Sveikesnės versijos idėjos

2025 m. lapkritį vis daugiau žmonių ieško sveikesnių alternatyvų, todėl kondensuotą pieną galima pasigaminti ir be baltojo cukraus. Vietoj jo naudokite kokosų cukrų, medų ar klevų sirupą – taip gausite natūraliai saldų ir maistingesnį variantą.

Taip pat galima eksperimentuoti su augaliniu pienu: avižų, migdolų ar kokosų pienas suteiks naują skonį ir tiks veganams. Kokosų pienas ypač tinka, jei norite tirštesnės, riebesnės konsistencijos – tuomet desertas bus dar artimesnis klasikiniam kondensuotam pienui, bet be laktozės.

Patarimai, kaip išvengti klaidų gaminant

Kad kondensuotas pienas pavyktų tobulas, svarbiausia – kantrybė ir nuolatinis maišymas. Jei mišinys užverda per stipriai, cukrus gali kristalizuotis arba pridegti, todėl virkite ant vidutinės ugnies ir stebėkite procesą.

Naudokite sviestą su aukštu riebalų kiekiu – jis suteiks malonų kremiškumą ir neleis masei per greitai susitraukti. Jei norite itin glotnios tekstūros, kondensuotą pieną galite perkošti per smulkų sietelį, kol jis dar šiltas.

Naminis kondensuotas pienas: nesudėtingas ir greitas receptas. Kaip nepridaryti klaidų gaminant

Klasikinis desertas su kondensuotu pienu

Vienas paprasčiausių būdų panaudoti naminį kondensuotą pieną – paruošti „tinginį“ arba vaflinius rutuliukus. Sumaišykite sutrintus sausainius su keliais šaukštais kondensuoto pieno, formuokite rutuliukus ir laikykite šaldytuve.

Šis receptas puikiai tiks šaltam 2025 m. lapkričio vakarui, kai norisi greito ir saldaus užkandžio be ilgų pasiruošimų. Taip pat galite apvolioti rutuliukus kokose ar kakavoje, kad jie atrodytų dar patraukliau.

Kaip suteikti aromato

Norėdami išskirtinio skonio, galite įmaišyti kelis lašus vanilės ekstrakto, šiek tiek druskos ar net cinamono – ypač tinka vėlyvo rudens laikotarpiui. Šie prieskoniai sustiprina saldumą ir suteikia jaukų kvapą, kuris puikiai dera su lapkričio nuotaika.

Be to, galite pagardinti kondensuotą pieną kavos tirščiais, šokolado drožlėmis ar trupučiu romo esencijos – rezultatas primins šventinį desertą, tinkantį tiek kasdienai, tiek svečiams pavaišinti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kondencuotas pienasSutirštinto pieno receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

JAV dalinai evakuoja ambasadą Irake
Lietuva ir pasaulis

JAV dalinai evakuoja ambasadą Irake: ar artėja nauja krizė su Iranu?

Plaukimo nauda žmogaus sveikatai ir vidinei būsenai
Sveikata ir grožis

Plaukimo nauda žmogaus sveikatai ir vidinei būsenai

Šakšuka
Receptai

Šakšuka – gardiems jūsų pusryčiams

Grožio kaina: motina vos nemirė po operacijos Turkijoje
Įdomu

Grožio kaina: motina vos nemirė po operacijos Turkijoje

Kaip negenėti rožių rudenį: klaidos, kurios sustabdys žydėjimą
Sodas ir daržas

Kaip negalima genėti rožių rudenį: šios klaidos atims žydėjimą pavasarį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?