Moliūgai yra puikus ingredientas, kurį galima naudoti ne tik kaip garnyrą, bet ir sveikam desertui. Vienas iš neįprastų ir skanių būdų mėgautis moliūgais – tai moliūgų marmeladas, kurį galima pasigaminti lengvai ir greitai.
Moliūgų marmeladas: receptas
Ingredientai:
- 0,5 kg moliūgo minkštimo
- 250 g cukraus
- 3 šaukštai citrinos sulčių
Gamybos procesas:
- Moliūgo paruošimas:
Perpjaukite moliūgą, nulupkite luobelę ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais. - Kepimas:
Sudėkite moliūgo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Tai leis moliūgui suminkštėti ir suteiks desertui gilesnį skonį. - Tyrės paruošimas:
Iškeptus moliūgo gabalėlius susmulkinkite su elektriniu smulkintuvu arba mėsmale. Pertrinkite gautą tyrę per sietelį, kad būtų švelnesnė ir be didelių gabalėlių. - Virimas:
Puode sumaišykite moliūgo tyrę su cukrumi ir citrinos sultimis. Išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai mišinys užvirs, virkite dar 5-10 minučių, kol tyrė tampa tiršta. - Marmelado formavimas:
Nuimkite mišinį nuo viryklės ir supilkite į ne storesnę kaip 2 cm storio kepimo skardą, išklotą pergamentu. Palikite marmeladą kambario temperatūroje 24 valandoms, kad jis sustingtų. - Pjaustymas ir paruošimas:
Atšaldytą masę supjaustykite kubeliais, apibarstykite cukraus pudra arba krakmolu, kad marmeladas nesuliptų. Sudėkite į plastikinį indą arba stiklainį, kad galėtumėte patogiai laikyti.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.