ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta grybų sriuba
Receptai

Trinta grybų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-08
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba – tai švelni ir kreminė grybų sriuba, pasižyminti sodriu skoniu ir subtiliu žolelių aromatu.

Trinta grybų sriuba: receptas

Lengva, bet soti, ji puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei, ypač patiekiama su šviežia duona ar skrudinta bandele.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 2 porai
  • 3 česnako skiltelės
  • 300 g grybų
  • 2-3 šakelės šviežio čiobrelio (tik lapeliai)
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode ištirpinti sviestą ir ant silpnos kaitros kepkite pjaustytus porus bei traiškytą česnaką 4-5 min, kol suminkštės, bet neparus. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus ir čiobrelius, padidinti kaitrą ir kepti dar 3-5 min, kol grybai suminkštės ir išleis didžiąją dalį savo skysčio.
2. Supilti sultinį ir virti dar 5 min.
3. Nukelti nuo kaitros, atsargiai supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Arba galima trinti tiesiai puode rankiniu trintuvu, kol sriuba taps lygi ir kreminė.
4. Paskirstyti sriubą į dubenėlius ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Vos per 15 minučių: šefė dalijasi tobulų šventinių salotų receptu su antiena ir žiemos vaisiais
Vos per 15 minučių: šefė dalijasi tobulų šventinių salotų receptu su antiena ir žiemos vaisiais
2025-11-28
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Šaltinis: Tortyodmamy.sme.sk
Gardus pyragas pagal 100 metų senumo receptą. Tikrai pavyks kiekvienam!
2025-06-12
Kokteiliai sveikatai
Naudingi kokteiliai – padės pasijausti lengvai
2025-07-31
Kaip lengvai nulupti kiaušinį per kelias sekundes: valgyklos darbuotoja pasiūlė gerą būdą
Kaip lengvai nulupti kiaušinį per kelias sekundes: valgyklos darbuotoja pasiūlė gerą būdą
2025-09-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų patiekalaiKreminė sriubasriubaTrinta grybų sriubatrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl kartais geriau susilaikyti ir nedalinti patarimų į kairę ir į dešinę?
Gyvenimas

Kodėl kartais geriau susilaikyti ir nedalinti patarimų į kairę ir į dešinę?

Sodininkai paaiškino, kada sergantį medį geriausia pašalinti iš sodo.
Sodas ir daržas

Sodininkai paaiškino, kada sergantį medį geriausia pašalinti iš sodo?

Astrologai atskleidė zodiako ženklus, kurie visada bus kartu
Horoskopai

Astrologai atskleidė zodiako ženklus, kurie visada bus kartu

Kepta višta pjaustoma ant šventinio stalo
Gyvenimas

7 dienų iššūkis prieš šventes: kaip paruošti skrandį Kalėdoms ir išvengti persivalgymo

Kaip pašalinti dėmes iš baltos staltiesės?
Gyvenimas

Kaip pašalinti dėmes iš baltos staltiesės?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?