ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta grybų sriuba
Receptai

Trinta grybų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-08
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba – tai švelni ir kreminė grybų sriuba, pasižyminti sodriu skoniu ir subtiliu žolelių aromatu.

Trinta grybų sriuba: receptas

Lengva, bet soti, ji puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei, ypač patiekiama su šviežia duona ar skrudinta bandele.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 2 porai
  • 3 česnako skiltelės
  • 300 g grybų
  • 2-3 šakelės šviežio čiobrelio (tik lapeliai)
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode ištirpinti sviestą ir ant silpnos kaitros kepkite pjaustytus porus bei traiškytą česnaką 4-5 min, kol suminkštės, bet neparus. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus ir čiobrelius, padidinti kaitrą ir kepti dar 3-5 min, kol grybai suminkštės ir išleis didžiąją dalį savo skysčio.
2. Supilti sultinį ir virti dar 5 min.
3. Nukelti nuo kaitros, atsargiai supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Arba galima trinti tiesiai puode rankiniu trintuvu, kol sriuba taps lygi ir kreminė.
4. Paskirstyti sriubą į dubenėlius ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
Purūs ir labai skanūs blynai su obuoliais: patiks visai šeimai
2025-10-30
Geriausi makaronai per 15 minučių: greitas ir skanus pietų receptas
Geriausi makaronai per 15 minučių: greitas ir skanus pietų receptas
2025-08-18
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-16
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
2025-10-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų patiekalaiKreminė sriubasriubaTrinta grybų sriubatrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Potrauminis augimas: kaip išgyventi ir augti
Gyvenimas

Potrauminis augimas: kaip išgyventi ir augti po sunkios krizės

Burokėlių humusas
Receptai

Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis

5 neakivaizdžios svorio augimo priežastys: tai susiję ne tik su maistu
Sveikata ir grožis

5 neakivaizdžios svorio augimo priežastys: tai susiję ne tik su maistu

Kodėl svarbu įkaitinti orkaitę prieš kepant: patarimai, kad kepiniai būtų tobuli
Naudinga

Kodėl svarbu įkaitinti orkaitę prieš kepant: patarimai, kad kepiniai būtų tobuli

Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
Apkepai

Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?