ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta grybų sriuba
Receptai

Trinta grybų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-08
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba – tai švelni ir kreminė grybų sriuba, pasižyminti sodriu skoniu ir subtiliu žolelių aromatu.

Trinta grybų sriuba: receptas

Lengva, bet soti, ji puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei, ypač patiekiama su šviežia duona ar skrudinta bandele.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 2 porai
  • 3 česnako skiltelės
  • 300 g grybų
  • 2-3 šakelės šviežio čiobrelio (tik lapeliai)
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode ištirpinti sviestą ir ant silpnos kaitros kepkite pjaustytus porus bei traiškytą česnaką 4-5 min, kol suminkštės, bet neparus. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus ir čiobrelius, padidinti kaitrą ir kepti dar 3-5 min, kol grybai suminkštės ir išleis didžiąją dalį savo skysčio.
2. Supilti sultinį ir virti dar 5 min.
3. Nukelti nuo kaitros, atsargiai supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Arba galima trinti tiesiai puode rankiniu trintuvu, kol sriuba taps lygi ir kreminė.
4. Paskirstyti sriubą į dubenėlius ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Naminiai padažai: 8 receptai, kuriuos pagaminsite greičiau nei manote
Naminiai padažai: 8 receptai, kuriuos pagaminsite greičiau nei manote
2025-12-22
Keturių sūrių pica
Keturių sūrių pica
2025-12-15
Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
2025-10-17
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus: jie išlieka švieži, skanūs ir kvapnūs!
2025-09-03

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų patiekalaiKreminė sriubasriubaTrinta grybų sriubatrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

G7 viršūnių susitikimas karo šešėlyje: Artimieji Rytai, branduolinė grėsmė
Lietuva ir pasaulis

G7 viršūnių susitikimas karo šešėlyje: Artimieji Rytai, branduolinė grėsmė ir Trumpo ankstyvas išvykimas

Koks ingredientas pavojingiausias: Majonezas, aliejus ar grietinė?
Sveikata ir grožis

Koks ingredientas pavojingiausias: majonezas, grietinė ar aliejus? Atsako mitybos ekspertai

Itališki spagečiai Carbonara
Makaronų patiekalai

Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia

Medus: kokia nauda ir rizika slypi šiame aukso grynuolyje?
Gyvenimas

Medus: kokia nauda ir rizika slypi šiame aukso grynuolyje?

Kaip pažadinti plaukų folikulus ir paskatinti plaukų augimą?
Sveikata ir grožis

Kaip pažadinti plaukų folikulus ir paskatinti plaukų augimą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?