Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis – tai paprasti, bet ypač gardūs užkandžiai. Lengva paruošti, o traški tešla ir gardi dešrelė tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: receptas
Puikus pasirinkimas užkandžiams, iškyloms ar šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- kvietinių miltų – pabarstymui
- 1 kiaušinis
- 8 dešrelės (mėgstamiausios)
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- nedidelė sauja šviežių čiobrelio lapelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Iškočioti sluoksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus į stačiakampį.
3. Perpjauti tešlos stačiakampį išilgai perpus, tada kiekvieną gautą juostą padalinti į 8 lygias dalis. Gausis 16 tešlos stačiakampių.
4. Vieno stačiakampio vieną galą patepti plaktu kiaušiniu. Ant kito galo uždėti pusę dešrelės, pagardinti druska, pipirais ir pabarstyti čiobrelio lapeliais. Susukti tešlą aplink dešrelę. Taip paruošti visus ritinėlius.
5. Perkelti dešrainius į šaldytuvą 20 min, kad tešla šiek tiek sustingtų. Kai ji sutvirtės, išimti ir aštriu peiliu viršų įbrėžti dekoratyvinėmis linijomis arba subadyti šakute.
6. Gausiai aptepti likusiu plaktu kiaušiniu.
7. Kepti 25-30 min, kol tešla taps auksinė ir traški. Išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti. Skanūs tiek karšti, ką tik iš orkaitės, tiek visiškai atvėsę.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.