ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Pomidorų sultys: kuo jos naudingos ir kaip jas teisingai vartoti?
Sveikata ir grožis

Pomidorų sultys: kuo jos naudingos ir kaip jas teisingai vartoti?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-11-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pomidorų sultys: kuo jos naudingos ir kaip jas teisingai vartoti?
Pomidorų sultys: kuo jos naudingos ir kaip jas teisingai vartoti?

Pomidorų sultys yra pažįstamos nuo vaikystės – vieni jas myli, kiti vengia. Tačiau jos itin sveikos ir maistingos, todėl verta įtraukti jas į savo valgiaraštį.

Pomidorų sulčių nauda

Pomidorų sultys turi daug vitaminų ir mineralų:

  • Vitaminas C (nors šiek tiek mažiau nei šviežuose pomidoruose)
  • Likopenai – stiprūs antioksidantai, didėjantys veikiant šilumai
  • B grupės vitaminai – stiprina nervų sistemą, gerina odos, plaukų ir nagų būklę
  • Mineralai – geležis, kalcis, magnis, kalis, reikalingi kraujui, širdžiai ir raumenims

Pomidorų sultys yra puikus pasirinkimas laikantis dietos, nes jose mažai kalorijų, o skaidulos gerina virškinimą.

Kaip pasigaminti pomidorų sultis namuose

  1. Susmulkinkite prinokusius pomidorus elektriniu smulkintuvu.
  2. Gauta masė išvirkite: užvirinkite ant stiprios ugnies, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 15 minučių.
  3. Jei norite, įberkite druskos ir cukraus, sultis supilkite į sterilizuotus indus ir sandariai uždarykite. Tokiu būdu sultys laikysis apie 2–3 metus.

Iš 5 kg prinokusių pomidorų galima gauti apie 3,5 litro sulčių.

Taip pat skaitykite

Transriebalai – paslėptas pavojus jūsų organizmui: kaip juos atpažinti ir išvengti
Transriebalai – paslėptas pavojus jūsų organizmui: kaip juos atpažinti ir išvengti
2025-09-14
Nemigos žala žmogaus organizmui
Nemigos žala žmogaus organizmui
2025-09-05
Išvardino sunkiausias elektroninių rūkalų rūkymo pasekmes
Išvardino sunkiausias elektroninių rūkalų rūkymo pasekmes
2025-10-13
Mityba ir plaukų būklė
Mityba ir plaukų būklė: ką valgyti ir ko vengti?
2025-06-21

Kaip pagerinti skonį ir naudingumą

  • Pridėkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, kad gėrimas taptų pikantiškas.
  • Vitaminui A geriau pasisavinti, įpilkite truputį augalinio aliejaus ar grietinės.
  • Smulkinti žalumynai, pavyzdžiui, krapai ar petražolės, arba kapotos saliero šaknys – puikus priedas.

Pomidorų sultis taip pat galima maišyti su kitų daržovių sultimis arba naudoti padažams ir kokteiliams.

Atsargumo priemonės

  • Venkite, jei esate alergiškas pomidorams.
  • Sergant skrandžio opa ar inkstų ligomis, vartokite saikingai.
  • Dėl oksalatų ir rūgščių per didelis kiekis gali sukelti šlapimo pūslės akmenligę, rėmenį ar skrandžio skausmą.

Optimalu gerti stiklinę pomidorų sulčių po valgio arba kiek vėliau, kad paskatintumėte virškinimą. Geriau nevartoti prieš valgį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Pomidorų sultysvirškinimasvitaminai

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

6 įpročiai sveikam senėjimui, kuriuos verta įdiegti jau 20-ies
Sveikata ir grožis

6 įpročiai sveikam senėjimui, kuriuos verta įdiegti jau 20-ies

Nepakankamai skalbiate pagalvių užvalkalus: idealus grafikas
Gyvenimas

Tikriausiai nepakankamai dažnai skalbiate pagalvių užvalkalus: štai idealus grafikas

Kaip išsaugoti sveikus sąnarius: specialistų patarimai ir rekomenduojamos fizinės veiklos
Sveikata ir grožis

Kaip išsaugoti sveikus sąnarius: specialistų patarimai ir rekomenduojamos fizinės veiklos

Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Mėsos patiekalai

Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę
Įdomu

Karlo Jungo archetipai: kelionė į kolektyvinę pasąmonę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?