Būdų, kaip galima paruošti žuvį tešloje, yra tikrai nemažai, todėl mes siūlome pasirinkti vieną iš šių receptų. Šiame sąraše rasite įvairių skonių ir tekstūrų idėjų, kurios padės atrasti naujus mėgstamiausius patiekalus. Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais, padažais ar ingredientų kombinacijomis – žuvies tešlos receptų įvairovė leidžia kiekvienam pasirinkti tai, kas labiausiai tinka jūsų skoniui. Atraskite naujas galimybes virtuvėje ir nustebinkite save bei savo artimuosius gardžiais, traškiais patiekalais, kuriuos lengva paruošti namuose.
Kiaušinių ir pieno tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 0,5 stiklinės pieno
- 200 g miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išplakite šakute. Pieną šiek tiek pašildykite ir supilkite į kiaušinių masę. Miltus persijokite ir įmaišykite į dubenį su skystais ingredientais. Maišykite, kol mišinys taps vientisa mase.
Natūralaus jogurto ir žalumynų tešla
Ingredientai:
- 200 g natūralaus jogurto
- 5 petražolių šakelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio smulkintų čiobrelių
- 5 krapų šakelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Susmulkinkite žalumynus ir sumaišykite su jogurtu. Suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Šviesaus alaus tešla

Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 250 ml šviesaus alaus
- 100 g miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite šakute ir pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite alų ir suberkite persijotus miltus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Garstyčių tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 5 valgomųjų šaukštų miltų
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 50 ml virinto vandens
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, įpilkite vandens, įdėkite garstyčių ir išplakite. Persijokite miltus ir supilkite į dubenį su kiaušiniais. Kruopščiai išmaišykite.
Gazuoto vandens tešla
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 150 ml šalto gazuoto vandens
- 150 g miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išplakite. Supilkite vandenį, suberkite persijotus miltus ir maišykite iki vienalytės masės.
Grietinės tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 100 g grietinės
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
- 0,5 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, išplakite. Įdėkite grietinės, įberkite miltų ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą palikite pastovėti 5-10 minučių.
Tešla su citrinos sultimis ir česnaku

Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 4 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
- 100 ml vandens
- 4 valgomųjų šaukštų miltų
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 šaukštelio cukraus
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Išspauskite česnaką, persijokite ir suberkite miltus, supilkite vandenį, sumaišytą su citrinos sultimis, įberkite maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Krakmolo tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 100 g krakmolo
- 1 arbatinio šaukštelio saulėgrąžų aliejus
- 100 ml vandens
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Kiaušinius sumaišykite su prieskoniais. Supilkite vandenį ir saulėgrąžų aliejų, suberkite krakmolą ir išmaišykite. Masė turi būti vienalytė.
Kiniška tešla
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 0,5 stiklinės pieno
- 2 valgomųjų šaukštų krakmolo
- 100 g sviesto
- 5 valgomųjų šaukštų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- 1 česnako skiltelės
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, įpilkite šilto pieno. Viską gerai išplakite. Suberkite miltus, krakmolą ir imbierą. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tešlą. Suberkite tarkuotą česnaką ir gerai išmaišykite.
Tešla su svogūnais
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 150 g grietinės
- 4 valgomųjų šaukštų miltų
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Įdėkite grietinės, įberkite miltų, išmaišykite. Sutarkuokite svogūną, išspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Tešla su sūriu, sojų padažu ir prieskoniais

Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 50 ml sojų padažo
- 100 g kietojo sūrio
- 120 g miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Kmynų (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius su druska. Suberkite kmynus ir maltus juoduosius pipirus, supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Sūrio tešla
Ingredientai:
- 100 g kietojo sūrio
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išplakite. Persijokite miltus, suberkite į tešlą. Įberkite tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišykite.
Baltojo vyno tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 100 ml baltojo vyno
- 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
- 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 stiklinės miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų. Įdėkite tarkuotos citrinos žievelės, įpilkite baltojo vyno ir saulėgrąžų aliejaus. Persijotus miltus įmaišykite į tešlą.
Aštri imbiero ir ciberžolės tešla
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- 1 valgomojo šaukšto ciberžolės miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio imbiero miltelių
- 150 ml virinto vandens
- 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus
- Maltos kalendros (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius. Palaipsniui sudėkite visus ingredientus, maišykite iki vientisos masės.
Kolos tešla

Ingredientai:
- 1 stiklinės kolos
- 180 g miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Sumaišykite visus sausus ingredientus, supilkite kolą ir plakite iki vientisos masės.
Tešla su grietine, aitriąja paprika ir česnaku
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 100 g grietinės
- 2 valgomųjų šaukštų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
- 2 česnako skiltelių
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius. Įberkite druskos ir aitriosios paprikos miltelių, išmaišykite. Įdėkite grietinės, suberkite persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite.
Tamsaus alaus tešla
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 150 ml tamsaus alaus
- 50 ml virinto vandens
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio kario
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Suplakite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Supilkite vandenį ir alų, išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti. Persijokite miltus, suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Sūrio tešla su grietine ir kepimo milteliais
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 100 g kietojo sūrio
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- 100 g grietinės
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite grietinę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pamažu suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Prancūziška alaus tešla

Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 250 ml šviesaus alaus
- 200 g miltų
- 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Persijokite miltus, sumaišykite su maltais juodaisiais pipirais. Supilkite kiaušinių trynius, alų ir saulėgrąžų aliejų, išmaišykite. Į masę įmaišykite išplaktus baltymus.
Aštri majonezo ir kiaušinių tešla
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų majonezo
- 2 valgomųjų šaukštų miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio kario
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, kario ir saldžiosios paprikos miltelių, išplakite. Įdėkite majonezo, įberkite persijotų miltų. Išspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Tešla su majonezu ir sūriu
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 80 ml majonezo
- 100 g kietojo sūrio
- 4 valgomųjų šaukštų vandens
- 100 g miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išplakite. Įpilkite vandens, įberkite tarkuoto sūrio, įdėkite majonezo. Palaipsniui berkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite.
Kefyro tešla
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės kefyro
- 2 valgomųjų šaukštų krakmolo
- 0,5 arbatinio šaukštelio mairūno
- 2 valgomųjų šaukštų miltų
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, suberkite mairūną ir druską. Šiek tiek paplakite, tada suberkite persijotus miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišykite.
Liesa tešla
Ingredientai:
- 200 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 200 ml virinto vandens
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio anyžių
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Sumaišykite sausus ingredientus, įberkite smulkiai tarkuoto česnako, įpilkite vandens. Viską gerai išmaišykite.
Tešla be kiaušinių

Ingredientai:
- 200 g miltų
- 1 valgomojo šaukšto krakmolo
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 stiklinės vandens
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Sumaišykite sausus ingredientus. Palaipsniui supilkite vandenį. Viską gerai išmaišykite.
Tešla su degtine
Ingredientai:
- 4 kiaušinių
- 2 valgomųjų šaukštų degtinės
- 4 valgomųjų šaukštų miltų
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, išplakite, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Persijokite miltus, įmaišykite į tešlą. Supilkite saulėgrąžų aliejų, degtinę ir vandenį, maišykite iki vientisos masės.
Tešla su pienu ir majonezu
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 50 ml pieno
- 3 valgomųjų šaukštų majonezo
- 100 g miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išplakite. Įpilkite pieno, įdėkite majonezo. Persijokite miltus ir palengva berkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Krakmolo tešla (kefyro versija)
Ingredientai:
- 4 kiaušinių
- 1 stiklinės kefyro
- 6 valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo
- 3 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių
- Mairūno ar kitų prieskonių (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Suplakite kiaušinius ir sumaišykite su kefyru, mairūnu, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Suberkite krakmolą ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.
Tešla su pomidorų padažu
Ingredientai:
- 3 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
- 2 česnako skiltelių
- 3 valgomųjų šaukštų miltų
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išplakite. Įdėkite pomidorų padažo, išspauskite česnaką. Persijokite miltus, palaipsniui berkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Grietinės ir aštraus pomidorų padažo tešla
Ingredientai:
- 4 kiaušinių
- 120 g grietinės
- 5 valgomųjų šaukštų aštraus pomidorų padažo
- 100 g miltų
- 1 valgomojo šaukšto miltų
- 2 česnako skiltelių
- Maltos kalendros (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir kalendros. Įdėkite grietinės, pomidorų padažo ir smulkinto česnako. Persijotus miltus sumaišykite su krakmolu, suberkite į gautą masę ir gerai išmaišykite.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.