ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sviestinė vištiena – Indijos aromatai namuose
Mėsos patiekalai

Sviestinė vištiena – Indijos aromatai namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sviestinė vištiena
Sviestinė vištiena

Sviestinė vištiena – tai kreminis, aromatingas patiekalas, kuriame švelni vištiena susijungia su šildančiais prieskoniais.

Sviestinė vištiena: receptas

Tai komfortiškas, jaukus valgis, tinkantis tiek kasdieniam malonumui, tiek ypatingesnei vakarienei.

Ingredientai:

  • 3-4 vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
  • 6 žalios kardamono ankštelės
  • žiupsnelis džiovintų ožragės lapų

    Marinatui:
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arb. š. garam masalos
  • ½ arb. š. malto kumino
  • ½ arb. š. malto kalendros
  • ½ arb. š. paprikos
  • ½ arb. š. dribsnių jūros druskos
  • ¼ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių

    Padažui
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2 česnako skiltelės
  • 15 g šviežio imbiero
  • ½ arb. š. garam masalos
  • ½ arb. š. malto kumino
  • ½ arb. š. malto kalendros
  • ½ arb. š. malto ciberžolės
  • 1 arb. š. džiovintų ožragės lapų
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1½ valg. š. pomidorų tyrės
  • 100 ml riebi grietinėlės
  • žiupsnelis jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Sumaišyti visus marinato ingredientus mažame orkaitėje naudojamame inde arba mažoje kepimo skardoje. Sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir gerai apvolioti marinate. Kepti 10 min.
3. Kol vištiena kepa, paruošti padažą. Vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinti sviestą. Česnaką ir imbierą sutarkuoti ir kepti ant silpnos kaitross 1-2 min, nuolat maišant, kol suminkštės, bet neapskrus. Sudėti garam masalą, kuminą, kalendrą ir ciberžolę, kepti 30 sek, maišant.
4. Pabarstyti ožragės lapus ir aitriuosius dribsnius, pakepti dar kelias sekundes, tada sudėti cukrų ir pomidorų tyrę. Kepti 2 min, nuolat maišant.
5. Supilti 6 valg. š. šalto vandens ir grietinėlę, užvirti ir leisk lengvai virti. Pagardinti druska pagal skonį.
6. Įmaišyti vištieną į kreminį padažą. Grąžinti į orkaitę dar 10 min arba kol vištiena taps minkšta, o padažas pradės burbuliuoti.
7. Kai liks kelios minutės iki kepimo pabaigos, grūstuvėje lengvai sutrinti kardamono ankšteles ir pašalinti lukštus. Sutrinti sėklas į miltelius. Prieš pat patiekiant pabarstyti kardamonu ir likusiais ožragės lapais.

Taip pat skaitykite

Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis
Mangų glotnutis su ispaninio šalavijo sėklomis
2025-07-17
Rikotos blynai
Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti
2025-06-27
Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas
Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas
2025-08-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Indijos skoniaiSviestinė vištienavištienaVištiena su padažuvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paskatinkite metabolizmą ir sustiprinkite imuninę sistemą su šia auksine kava!
Sveikata ir grožis

Paskatinkite metabolizmą ir sustiprinkite imuninę sistemą su šia auksine kava!

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Receptai

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas

Natūrali priemonė augalams nuo kenkėjų, grybelių ir parazitų
Sodas ir daržas

Natūrali priemonė augalams nuo kenkėjų, grybelių ir parazitų

7 maisto produktai, kurių nereikėtų plauti
Sveikata ir grožis

7 maisto produktai, kurių nereikėtų plauti

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?