ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lengva minestronės sriuba
Receptai

Lengva minestronės sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lengva minestronės sriuba
Lengva minestronės sriuba

Lengva minestronės sriuba – tai universali, soti ir šildanti sriuba, kuriai būdingas daržovių gausumas ir švelniai žolelėmis dvelkiantis aromatas.

Lengva minestronės sriuba: receptas

Tai kasdienis patiekalas, galintis kaskart atrodyti šiek tiek kitoks, tačiau visada skanus ir namus pripildantis šilto aromato.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1-2 saliero stiebai
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 sultinio kubelis
  • 1 arb. š. džiovintų mišrių žolelių
  • 3 puodeliai įvairių daržovių (tinka žalios arba virtos, pvz., morkos, salieras, cukinija, porai, žirneliai, kopūstas)
  • 400 g konservuotų pupelių
  • ½-1 puodelis virtų makaronų arba ryžių
  • Gabaliukas parmezano sūrio
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti aliejų į didelį puodą. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą salierą, ir kepti ant silpnos kaitros 5 min, arba kol suminkštės ir lengvai paruduos, dažnai maišyti.
2. Sudėti smulkintus pomidorus ir du kartus pripildyti skardinę šaltu vandeniu bei supilti į puodą. Įdėti sultinio kubelį. 3. Sudėti džiovintas žoleles. Sudėti kietas, žalias daržoves, pavyzdžiui, morkas, pastarnokus, moliūgą ar bulves ir užvirti ant silpnos kaitros. Virti 5 min, retkarčiais maišant.
4. Kai kietesnės daržovės suminkštės, sudėti žalias daržoves, pavyzdžiui, smulkius brokolių žiedynus, susmulkintus kopūstus ar lapinį kopūstą, žaliąsias pupeles ir cukinijas. Virti dar 3 min, retkarčiais maišant.
5. Sudėti pupeles kartu su virtais makaronais ar ryžiais. Virti dar 3 min, retkarčiais maišant. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Supilstyti į dubenėlius ir patiekti apibarstant tarkuotu sūriu.

Taip pat skaitykite

Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Traškūs avinžirniai ant skrebučio
2025-10-21
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-16
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
2025-08-29
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!
2025-07-08

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Daržovių sriubaLengva minestronės sriubaLengva sriubasriubaSriuba su pupelėmis

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Obuolių kremas žiemai: paprastas receptas ir nauda
    Naudinga

    Obuolių kremas žiemai: paprastas receptas ir nauda

    Paprastas būdas sulėtinti plaukų riebalavimąsi: pridėkite tai į šampūną
    Sveikata ir grožis

    Paprastas būdas sulėtinti plaukų riebalavimąsi: pridėkite tai į šampūną

    Tvarkymasis pagal mėnulio kalendorių: kurią savaitės dieną geriausia plauti, skalbti ir valyti namus
    Gyvenimas

    Astrologas atskleidė namų valymosi taisykles pagal senovės papročius

    Kas yra minčių išsijungimas ir kodėl jis svarbus?
    Gyvenimas

    Kas yra minčių išsijungimas ir kodėl jis svarbus?

    8 karmos dėsniai, kuriuos pravartu žinoti kiekvienam
    Horoskopai

    8 karmos dėsniai, kuriuos pravartu žinoti kiekvienam

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?