Šviežių pomidorų sriuba – tai švelni, jaukiai šildanti pomidorų sriuba, pasižyminti natūraliu saldžiarūgščiu pomidorų skoniu ir lengvu daržovių aromatu. Jos konsistencija kreminė, tačiau išlieka lengva ir gaivi.
Šviežių pomidorų sriuba: receptas
Tai klasikinis, paprastumu žavintis patiekalas, kuris tinka tiek greitiems pietums, tiek ramioms vakarienėms – visada patikimas ir malonus pasirinkimas.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 1 morka
- 1 česnako skiltelė
- 1 saliero stiebas
- 450 g pomidorų
- 1 arb. š. cukraus
- 1 l daržovių sultinio
- saujelė šviežio baziliko
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ir sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, morką, česnaką ir salierą. Uždengti ir švelniai troškinti 10 min, kol suminkštės.
2. Sudėti pjaustytus pomidorus ir cukrų. Pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti ir virti dar 5 min.
3. Supilti sultinį, užvirti ir troškinti 10 min.
4. Perpilti sriubą į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Jei naudojamas bazilikas, įmaišyti prieš pat patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.