ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien
Receptai

Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien

Silvija Moti
Autorius Silvija Moti
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien
Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien

Kas yra japoniškas sūrio pyragas

Japoniškas sūrio pyragas yra unikalus desertas, kuris savo populiarumu užkariavo visą pasaulį. Šis pyragas išsiskiria savo nepaprastu minkštumu ir subtiliu skoniu. Nepaisant pavadinimo, jo receptas turi italų virtuvės pėdsakų dėl maskarponės sūrio naudojimo.

Pyragas kepamas vandens vonelėje, todėl išlieka drėgnas ir neįtikėtinai minkštas. Jo tekstūra primena cheesecake, tačiau yra daug lengvesnė ir mažiau kaloringesnė. Šis desertas puikiai tinka tiems, kas nori mėgautis skanumynais, bet nepernelyg apkrauti organizmo.

Reikalingi ingredientai pyragui

Japoniškas sūrio pyragas gaminamas iš paprastų ir lengvai prieinamų ingredientų. Pagrindiniai komponentai:

  • 140 g cukraus
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 60 g kukurūzų miltų arba krakmolo
  • 60 g kvietinių miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 100 ml pieno
  • 50 g kambario temperatūros sviesto
  • šaukštas citrinos sulčių
  • 6 kiaušiniai
  • vienas pakelis kepimo miltelių

Svarbu naudoti kambario temperatūros produktus, kad tešla būtų vienalytė. Maskarponės sūris suteiks pyragui kreminio skonio ir minkštumo.

Taip pat skaitykite

Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius
2025-06-16
Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!
Tobulas uzbekiškas plovas. Sužinokite visas gaminimo subtilybes!
2025-10-07
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
2025-06-05
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien – Reikalingi ingredientai pyragui
Japoniškas sūrio pyragas: lengvas receptas, kurį galite kepti kasdien – Reikalingi ingredientai pyragui

Pirmieji gaminimo žingsniai

Pradėkite pyragą ruošti nuo orkaitės pašildymo iki 160°C temperatūros. Į orkaitės apačią padėkite skardą su vandeniu – tai bus vandens vonelė kepimui. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir palikite juos šildytis iki kambario temperatūros.

Išsijokite miltus ir krakmolą kartu, kad masė būtų vienalytė. Plakimo dubenyje 5 minutes vidutinio greičio plaktuvu suplakite maskarponės sūrį su sviestu ir pienu. Masė turi tapti lygi ir be gumuliukų.

Tešlos paruošimas

Į sūrio masę sumaišykite kiaušinių trynius, sausųjų ingredientų mišinį, citrinos sultis ir druskos žiupsnelį. Visą masę plakite tris minutes vidutinio greičio plaktuvu, kad ingredientai gerai susimaišytų.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių putų. Šis žingsnis labai svarbus – putų standumas lems pyragų lengvumą. Išplaktus baltymus į tešlą įmaišykite dalimis, švelniai pamaišydami šaukštu iš apačios į viršų.

Kepimo procesas ir patiekimas

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Formą pastatykite į skardą su vandeniu orkaitėje. Kepkite 160°C temperatūroje mažiausiai 55 minutes. Iškepimo laipsnis patikrinamas medinių pagaliukų – jie turi išeiti švarūs.

Pyragą leiskite atvėsti formoje bent pusvalandį, tik tada išimkite. Ant atšalusio pyrago galite pabarstyti cukraus pudros. Puikiai tiks šviežios uogos, uogienė arba grietinė. Japoniškas sūrio pyragas skaniausia valgomas šaldytuvo temperatūros arba šiek tiek atvėsęs.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:japoniškas sūrio pyragasLengvi desertaimaskarponės pyragасnamų kepiniaisūrio pyragų receptai

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 dalykai, kuriuos tėvai pamiršta ruošiant vaiką į mokyklą
Gyvenimas

5 dalykai, kuriuos tėvai pamiršta ruošiant vaiką į mokyklą

Jei turite mažą virtuvę, tai gali reikšti, kad visą laiką darėte vieną klaidą
Gyvenimas

Maža virtuvė? Gali būti, kad visą laiką darėte vieną klaidą

„Singlemoon“ – prabangaus solo keliavimo fenomenas, užkariavęs moterų širdis
Įdomu

„Singlemoon“ – prabangaus solo keliavimo fenomenas, užkariavęs moterų širdis

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą
Gyvenimas

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Naudinga

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?