Kodėl šis pyragas vadinamas Angelo ašaromis
Varškės pyragas Angelo ašaros gavo savo poezišką pavadinimą ne be reikalo. Ant jo paviršiaus atsiranda maži skaidrūs lašeliai, kurie primena tikras angelu ašaras. Šie lašeliai susiformuoja natūraliai, kai pyragas atvėsta po kepimo.
Pyragas tirpsta burnoje tarsi debesėlis. Jo tekstūra yra nepaprastai švelni ir oro lengvumo. Šis desertas sukuria nepamirštamą skoninį pojūtį kiekvienam ragaujančiam.
Paslaptingi lašeliai atsiranda dėl ypatingos kepimo technikos. Baltymai formuoja specialią dangą, kuri atvėstant sukuria šį unikalų efektą.
Reikalingi ingredientai pyragui
Varškės pyragui Angelo ašaros reikia tik šviežiausių produktų. Kokybiški ingredientai užtikrina tobulą skonį ir tekstūrą.
- 250 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 80 g sviesto
- 180 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 500 g varškės
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
- 100 g grietinės
- vanilinas pagal skonį
- 3 šaukštai cukraus pudros
Visi produktai turi būti kambario temperatūros, išskyrus sviestą. Sviestą naudokite šiek tiek atšaldytą, kad tešla būtų lengviau formuojama.

Pagrindo tešlos paruošimas
Tešlos gaminimas prasideda nuo sausųjų ingredientų sujungimo. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais didelėje dubenėje. Pridėkite atšaldytą sviestą ir pradėkite trupinti pirštais.
Atskiroje dubenėje išplakite vieną kiaušinį su dviem šaukštais cukraus. Galite naudoti rudąjį cukrų – jis pridės ypatingo karamelinio skonio. Supilkite šią masę į miltus su sviestu.
Pradėkite minkyti tešlą rankomis, kol ji taps vienalytė. Suformuokite rutuliuką, uždengtite maistine plėvele. Palikite šaldytuve bent pusvalandžiui pailsėti.
Varškės įdaro gaminimas
Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruoškite varškės įdarą. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę su 125 g cukraus. Naudokite plaktuvu, kad masė taptų vienalytė ir švelni.
Atskirais tryniais 3 kiaušinius nuo baltymų. Trynius pridėkite prie varškės masės kartu su grietine ir manų kruopomis. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.
Įpilkite vanilino pagal savo skonį. Masė turi būti vienalytė, be gumuliukų. Baltymius palikite atskirai – jų reikės vėliau.
Kepimo procesas ir finalinis paleidimas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištieskite pergamento popieriumi. Išvoliokite tešlą ir uždėkite ant formos dugno, padarydami nedidelius kraštus.
Ant tešlos tolygiai paskirstykite varškės įdarą. Kepkite 20 minučių. Per šį laiką išplakite 3 baltymus su cukraus pudra iki standžių putų.
Po 20 minučių išimkite pyragą ir ant viršaus paskirstykite išplaktus baltymus. Grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių. Stebėkite, kad baltymų viršus neperdegų.
Iškepusį pyragą palikite atvėsti 15 minučių. Būtent tada pasirodys tie stebukingi lašeliai, dėl kurių pyragas gavo savo pavadinimą. Angelo ašaros paruoštos!
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney