Reikalingi ingredientai pieno želei
Šis elegantiškas desertas reikalauja tik kelių paprastų produktų. Pieno želė su gėlių raštu yra ne tik skani, bet ir labai efektinga deserto alternatyva.
Jums reikės:
- 500 ml vandens
- 250 ml pieno
- 75 g želatinos
- Cukraus pagal skonį
- Maistinių dažų pagal poreikį
- Uogų dekoravimui (pagal norą)
Skaidrios želės paruošimas
Pirmiausia reikia paruošti skaidrią želės bazę. Ištirpinkite 50 g želatinos 500 ml vandens pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas. Santykis turi būti tikslus – 25 g želatinos 250 ml vandens.
Gerai išmaišykite masę, kad nelikų gumulėlių. Supilkite paruoštą skaidrią želę į formą ir pastatykite į šaldytuvą. Palaukite, kol masa visiškai sustings. Paprastai tam užtenka 2-3 valandų.

Spalvotos pieno želės gaminimas
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant vidutinio ugnies. Leiskite pienui pašilti, bet ne užvirti – užtenka kol pradės garuoti. Per karštame piene želatina gali sugesti.
Atskirame inde ištirpinkite 25 g želatinos šiltame vandenyje. Į šiek tiek atvėsusį pieną įmaišykite išmaišytą želatiną ir norimos spalvos maistinį dažą. Gerai išmaišykite, kad spalva būtų tolygiai pasiskirsčiusi.
Gėlių rašto kūrimo technika
Iš šaldytuvo išimkite sustingusią skaidrią želę. Dabar prasideda kūrybingiausias etapas – gėlių formavimas. Naudokite švarų švirkštą arba pipetę spalvotai pieno želei.
Atsargiai švirkškite spalvotą masę į skaidrią želę, formuodami gėlių žiedlapius. Pradėkite nuo centro ir judėkite link kraštų. Spalvota želė turėtų būti šiek tiek skysta, kad lengvai sklistų per skaidrią masę.
Galutinis apipavidalinimas ir patarimas
Grąžinkite formą su pieno žele atgal į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Desertas turi visiškai sustingti, kad išlaikytų formą. Prieš patiekiant atsargiai išimkite želę iš formos.
Pateikite desertą gražiame inde, papuoškite šviežiomis uogomis ar mėtos lapeliais. Šis desertas idealiai tinka šventėms ar romantiškai vakarienei. Saugokite šaldytuve ne ilgiau nei 3 dienas.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney