ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Amareto sausainiai – ypatingai purūs
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-20
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Amareto sausainiai
Amareto sausainiai

Amareto sausainiai – tai klasikinis itališkas gardėsis, kuris sužavės tiek saldumynų mėgėjus, tiek ieškančius kažko ypatingo.

Amareto sausainiai: receptas

Sausainiai puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos, o jų lengva, burnoje tirpstanti tekstūra suteikia elegancijos bet kokiai progai.

Ingredientai:

  • 4 kiaušinių baltymai (160 g)
  • 340 g smulkaus cukraus
  • 340 g maltų migdolų
  • 30 ml amareto likerio
  • sviesto (kepimo formos patepimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus kol taps standūs. Atsargiai įmaišyti cukrų ir maltus migdolus. Įpilti amareto likerio ir švelniai įmaišyti, kol gausis vientisa masė.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu. Šaukšteliu dėti nedidelius tešlos gumulėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito, nes kepant jie išsiplės.
4. Kepti apie 15 min, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
5. Leisti šiek tiek atvėsti, tuomet patiekti. Nesuvalgytus laikyti sandariame inde.

Taip pat skaitykite

Sūrio ir alaus padažas
Sūrio ir alaus padažas – tobulas draugų vakarėliui
2025-08-05
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
2025-07-10
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
2025-07-10
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
2025-07-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Amareto sausainiaipaprasti sausainiaiPurūs sausainiaisausainiaiSausainiai su migdolais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tortellini sviesto padaže
Makaronų patiekalai

Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu

Adaptacija mokykloje: kaip padėti vaikui lengviau grįžti po vasaros atostogų
Gyvenimas

Adaptacija mokykloje: kaip padėti vaikui lengviau grįžti po vasaros atostogų

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Mėsos patiekalai

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne

Netvarkinga moteris, sujaukti namai
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog prieš jus – netvarkinga moteris?

Cezario padažas
Naudinga

Cezario padažas – gardžiausioms salotoms

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?