Amareto sausainiai – tai klasikinis itališkas gardėsis, kuris sužavės tiek saldumynų mėgėjus, tiek ieškančius kažko ypatingo.
Amareto sausainiai: receptas
Sausainiai puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos, o jų lengva, burnoje tirpstanti tekstūra suteikia elegancijos bet kokiai progai.
Ingredientai:
- 4 kiaušinių baltymai (160 g)
- 340 g smulkaus cukraus
- 340 g maltų migdolų
- 30 ml amareto likerio
- sviesto (kepimo formos patepimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus kol taps standūs. Atsargiai įmaišyti cukrų ir maltus migdolus. Įpilti amareto likerio ir švelniai įmaišyti, kol gausis vientisa masė.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu. Šaukšteliu dėti nedidelius tešlos gumulėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito, nes kepant jie išsiplės.
4. Kepti apie 15 min, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
5. Leisti šiek tiek atvėsti, tuomet patiekti. Nesuvalgytus laikyti sandariame inde.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.