ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-08-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?
Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?

Svogūnai yra puiki gydomoji ir profilaktinė priemonė. Šios prieskoninės daržovės dažnai naudojamos kovojant su įvairiomis ligomis, o kepti svogūnai yra ypač naudingi sergant cukriniu diabetu.

Naudingosios savybės

Keptuose svogūnuose gausu naudingų komponentų:

  • fermentų;
  • ląstelienos;
  • flavonoidų;
  • mikroelementų.

Šie komponentai padeda normalizuoti gliukozės kiekį kraujyje, stiprina imunitetą ir gerina medžiagų apykaitą. Cisteinas žymiai sumažina cukraus kiekį kraujyje, o jodas pagerina organizmo funkcijas.

Keptų svogūnų galimas poveikis organizmui

Nepaisant teigiamo poveikio, kepti svogūnai gali būti žalingi sergant astma, pankreatitu ar gastritu. Per didelis vartojimas gali padidinti kraujospūdį ar sukelti skrandžio rūgštingumo padidėjimą.

Taip pat skaitykite

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną
Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną
2025-08-15
2025-ųjų grožio revoliucija: kamieninių ląstelių kosmetika
2025-ųjų grožio revoliucija: kamieninių ląstelių kosmetika – naujas jaunystės eliksyras
2025-08-08
Plaukuoti apgamai: kodėl jie atsiranda ir ar vertėtų nerimauti?
Plaukuoti apgamai: kodėl jie atsiranda ir ar vertėtų nerimauti?
2025-10-10
Mama pasidalino paprastu arbatos receptu
Mama pasidalino paprastu arbatos receptu: tai padeda išvalyti organizmą ir lengviau numesti svorio!
2025-09-15

Kaip vartoti keptus svogūnus sergant diabetu?

Sergantieji diabetu gali valgyti keptus svogūnus, tačiau dienos norma nustatoma individualiai – paprastai neviršija 100 g. Svogūnus galima kepti su lukštais arba be jų. Lukštuose taip pat yra naudingų medžiagų.

Svogūnų tinktūra

Paruošimas:

  1. Supjaustykite 2 keptus svogūnus.
  2. Užpilkite 2 litrais vandens.
  3. Laikykite vėsioje vietoje uždengtą 14 dienų.
  4. Įpilkite 15 ml acto.

Tinktūra vartojama mažomis dozėmis 14 dienų.

Svogūnų padažas

  1. Supjaustykite 5 svogūnus ir užpilkite 100 ml aliejaus bei vandens.
  2. Mišinį suvyniokite į foliją ir kepkite 150°C 45 minutes.
  3. Susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite pipirų ir kepimo sodos.
  4. Užpilkite 200 ml natūralaus jogurto ir užvirkite.

Šis padažas puikiai tinka diabetu sergantiems, bet reikia atkreipti dėmesį į galimas kontraindikacijas kitomis ligomis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cukrinis diabetasmitybasvogūnai

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams
Gyvenimas

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams

Kuriuos miško grybus būtina apvirti prieš gaminant, o kuriuos galima berti tiesiai į keptuvę?
Gyvenimas

Kuriuos miško grybus būtina apvirti prieš gaminant, o kuriuos galima berti tiesiai į keptuvę?

Mokslininkai nustatė ryšį tarp suvalgomo maisto kiekio, senėjimo ir mirties
Sveikata ir grožis

Mokslininkai nustatė ryšį tarp suvalgomo maisto kiekio, senėjimo ir mirties

Kodėl nešvarūs indai neturėtų likti virtuvėje per naktį?
Gyvenimas

Kodėl nešvarūs indai neturėtų likti virtuvėje per naktį? Įvairūs paaiškinimai

Žalioji arbata su citrina: kam ją naudinga gerti?
Sveikata ir grožis

Žalioji arbata su citrina: kam ją naudinga gerti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?