ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Naudinga

Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Sultinys – tai ne tik tradicinis sekmadienio pietų, šeimos šventės ar vestuvių pokylio patiekalas, bet ir puikus pasirinkimas sveikatai, kai kenčiame nuo skrandžio sutrikimų. Tačiau, nors sultinio gaminimas atrodo paprastas, yra keletas klaidų, kurias gali padaryti net patyrę virėjai. Viena svarbiausių taisyklių – kaip ir kada pasūdyti sultinį, kad jis išlaikytų savo skonį ir spalvą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip išvengti dažniausių klaidų ir pasigaminti tikrai skanų sultinį.

Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!

Sultinio pasūdymo klaidos

Kai kurie žmonės linkę druską dėti iškart pradėjus virti sultinį, tačiau tai gali turėti neigiamų pasekmių. Druska, nors ir padeda išryškinti skonį, turi savybę užblokuoti riebalų išsiskyrimą iš mėsos, o tai gali padaryti sultinį ne tik švelnesnį, bet ir blyškų. Jeigu druską įdedame per anksti, šie procesai sutrinka, ir galutinis rezultatas nebūtinai bus toks, kokio tikimės.

Taip pat verta paminėti, kad verdant sultinį dalis vandens išgaruoja, o druskos kiekis lieka toks pats, todėl sultinį labai lengva persūdyti. Todėl labai svarbu stebėti, kada ir kiek druskos įdedate.

Kada ir kaip teisingai pasūdyti sultinį?

Specialistai ir mūsų močiutės dažnai teigia, kad sultinį sūdyti geriausia likus 10 minučių iki virimo pabaigos. Tik tuomet, kai mėsa ir daržovės išskirs savo natūralų skonį ir maistingas medžiagas, druska iš tikrųjų pagerins sultinio skonį, neapkraudama jo pertekline druska.

Taip pat skaitykite

Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
Šokoladiniai riešutų kremo putėsiai
2025-10-09
Mėsos kukuliai ledo formelėse
Mėsos kukuliai ledo formelėse. Paprasta ir labai gardu!
2025-09-19
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui
2025-07-09

Virimo pabaigoje druska paskirstoma tolygiai ir nebus taip lengvai perdozuojama. Jei norite, kad sultinys būtų intensyvaus skonio, bet ne pernelyg sūrus, būtinai laikykitės šio principo.

Ką daryti, jei sultinys persūdytas?

Net ir laikantis visų taisyklių, kartais sultinys gali būti persūdytas. Ką daryti tokiu atveju? Močiutės patarimas: į sultinį įdėkite šakute subadytų bulvių. Jos sugeria perteklių druskos ir padeda išvengti drumstumo, kuris atsiranda dėl pernelyg didelio druskos kiekio.

Taip pat, jeigu sultinys atrodo drumzlinas, pabandykite šaltą sultinį atvėsinti ir įmaišyti du plaktus kiaušinių baltymus. Pakaitinkite sultinį, kol jis užvirs, ir tada nukoškite. Tai padės pašalinti nepageidaujamus drumzlius ir grąžins jūsų sultiniui švarumą ir skonį.

Apibendrinimas

Pasirūpinti sultinio skoniu – tai ne tik teisingai pasirinkti ingredientus, bet ir žinoti, kaip teisingai pasūdyti bei pasirūpinti, kad jis nepervirtų. Druskos naudojimas yra subtilus procesas, ir jei laikysitės šių paprastų taisyklių, galėsite paruošti nepriekaištingą sultinį, kuris taps neatsiejama jūsų kulinarinių šedevrų dalimi.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:druskaDruskos naudojimasSultinio gaminimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Boho stilius
Gyvenimas

Boho stilius. 10 dalykų, kurių nežinojote apie jį

Kaip paruošti grikius, kad jie būtų skanūs ir maistingi?
Naudinga

Kaip paruošti grikius, kad jie būtų skanūs ir maistingi?

Kurie kambariniai augalai suteikia kiekvienam Zodiako ženklui energijos?
Horoskopai

Kurie kambariniai augalai suteikia kiekvienam Zodiako ženklui energijos?

Ar JAV tarifu žaidimas netaps fiasko? Pokyčiai bus juntami net ir Lietuvoje
Uncategorized

Ar JAV tarifu žaidimas netaps fiasko? Pokyčiai bus juntami net ir Lietuvoje

Kaip marinuoti pievagrybius namuose?
Naudinga

Kaip marinuoti pievagrybius namuose?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?