ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!
Desertai

Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tobulo biskvito receptas
Tobulo biskvito receptas

Tobulai purus biskvitas yra daugelio pyragų ir desertų pagrindas. Nors receptų galima rasti pačių įvairiausių, neretai jis nepavyksta taip, kaip tikėtasi – dažnai sukrenta arba tampa per sausas. Laimei, močiutės gudrybė padeda išsikepti biskvitą, kuris visuomet būna purus ir gardus.

Ką reikia žinoti, kad pavyktų tobulas biskvitas?

Svarbiausia kepant biskvitą – kruopščiai laikytis recepto ir nepakeisti ingredientų proporcijų. Didelę reikšmę turi produktų temperatūra: kiaušiniai, vanduo bei aliejus turi būti kambario temperatūros, todėl viską verta išimti iš šaldytuvo bent valandai prieš gaminimą.

Cukrus taip pat atlieka itin svarbų vaidmenį – kuo jis smulkesnis, tuo geresnė tekstūra. Jis suteikia biskvitui skonio, aromato bei lengvo traškumo. Vis dėlto per didelis cukraus kiekis gali sukelti įtrūkimus, tad verta tiksliai laikytis recepto.

Močiutės patarimas dėl biskvito

Močiutė visuomet nupjaudavo viršutinį biskvito sluoksnį – taip pyragas įgaudavo dailią formą ir primindavo konditerijos parduotuvės gaminius. Be to, šis paprastas įprotis tapdavo malonia tradicija: viršutinę dalį gaudavo paragauti vaikai.

Taip pat skaitykite

Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
2025-07-09
Cinamono bandelių skonio sausainiai
Cinamono bandelių skonio sausainiai
2025-06-27
Tiramisu pyragas
Tiramisu pyragas, kurį paruošite vos per 10 minučių!
2025-09-26
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
Minkštas trupininis pyragas su jogurtu: skanus ir lengvai paruošiamas desertas
2025-06-18

Tobulo biskvito receptas

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. pusiau rupių miltų
  • 3 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. šilto vandens
  • 1 valg. š. aliejaus
  • žiupsnelio kepimo miltelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:
  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.
  2. Baltymus išplakite iki standžių putų, galima įberti žiupsnelį druskos ar įlašinti citrinos sulčių.
  3. Trynius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišykite vandenį bei aliejų.
  4. Po truputį berkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Atsargiai įmaišykite baltymus, kad tešla išliktų puri.
  6. Supilkite tešlą į kepimo skardą, pabarstykite kepimo milteliais ir pašaukite į 180 °C orkaitę.
  7. Kepkite 12–20 minučių, kol viršus taps auksinis.

Rezultatas – purus, minkštas ir gardus biskvitas, tinkantis tiek šventiniams tortams, tiek paprastiems desertams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Biskvitastešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Hyundai“ pristatė revoliucinę karščio mažinimo technologiją
Automobiliai

Vasaros kančia automobilyje gali baigtis: „Hyundai“ pristatė revoliucinę karščio mažinimo technologiją

Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!
Blynai

Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!

Kaip hormonai veikia moters svorį: ką svarbu žinoti?
Sveikata ir grožis

Kaip hormonai veikia moters svorį: ką svarbu žinoti?

Rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui
Sveikata ir grožis

Auksinė rugpjūčio dovana: rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Receptai

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?