Aromatingi falafeliai su morkomis – tai kvapnūs, traškūs falafeliai, pagardinti žolelėmis, prieskoniais ir šviežiai tarkuotomis daržovėmis.
Aromatingi falafeliai su morkomis: receptas
Tai lengvas, maistingas ir aromatingas pasirinkimas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek draugų susibūrimams.
Ingredientai:
Falafeliams:
- 1 arb. š. kumino sėklų
- 1 arb. š. kalendros sėklų
- 2 x 400 g konservuotų avinžirnių (nusausintų)
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- 1½ arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. kvietinių miltų
- 100 g morkų (smulkiai tarkuotų)
- 1 raudonoji aitrioji paprika
- 1 valg. š. smulkintų šviežių kalendrų
- 1 česnako skiltelė
- 2 valg. š. smulkintų šviežių petražolių
- 1 citrinos žievelė
- augalinis aliejus (kepimui)
- sezamų sėklos (papuošimui)
Jogurtiniam padažui: - 100 ml graikiško jogurto
- 1 valg. š. smulkintų šviežių kalendrų
- 1 valg. š. smulkintų šviežių mėtų
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 1 valg. š. sezamų pastos (tahini)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Falafeliams paruošti sausoje įkaitintoje keptuvėje pakepinti kumino ir kalendros sėklas 1-2 min, kol pasklis aromatas. Susmulkinti jas grūstuvėje.
2. Sudėti paskrudintas sėklas kartu su likusiais falafelių ingredientais į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Formuoti nedidelius rutuliukus ir sudėti juos į lėkštę.
4. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinti apie 1 cm augalinio aliejaus ir kepti falafelius po 1-2 min iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimti kiaurasamčiu, dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Apibarstyti sezamų sėklomis.
5. Jogurtiniam padažui maisto smulkintuve sutrinti graikišką jogurtą, kalendras, mėtą, žaliosios citrinos sultis ir sezamų pastą. Trinti kol masė taps glotni.
6. Patiekti falafelius su jogurtiniu padažu šalia.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.