ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Avinžirnių mėsainis
Receptai

Avinžirnių mėsainis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Avinžirnių mėsainis
Avinžirnių mėsainis

Avinžirnių mėsainis – tai augalinis mėsainis, pasižymintis švelnia, tačiau sodria tekstūra ir maloniai rūkytu skoniu.

Avinžirnių mėsainis: receptas

Toks mėsainis yra puiki alternatyva tradiciniams pasirinkimams – gaivus, maistingas ir tinkantis tiek kasdieniam pietums, tiek skanesniam savaitgalio pasilepinimui.

Ingredientai:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 160 g konservuotų kukurūzų
  • 1 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. avinžirnių miltų
  • 2 valg. š. rapsų aliejaus

Patiekti:

  • 4 pilno grūdo bandelės
  • Keli salotų lapai
  • 2 dideli pomidorai
  • jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?
Kodėl braškes visada reikia plauti su soda ir kokia iš to nauda?
2025-09-10
Džemas iš netikėto ingrediento. Tikrai pamiršite įprastas uogienes
Džemas iš netikėto ingrediento. Tikrai pamiršite įprastas uogienes
2025-09-23
Pyragas su kefyru per 5 minutes: tiems, kurie vertina greitus ir skanius receptus
Pyragas su kefyru per 5 minutes: tiems, kurie vertina greitus ir skanius receptus
2025-12-09
Džiovintų vaisių pyragas
Džiovintų vaisių pyragas
2025-12-02
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti grilį, kol liepsna nurims ir žarijos ims žėruoti. Jei nenaudojamas grilis, įkaitinti grilinę keptuvę.
2. Suberti avinžirnius (be skysčio) į dubenį ir susmulkinti bulvių grūstuve iki tirštos pastos. Įmaišyti kukurūzus (be skysčio), svogūnų miltelius, rūkytą papriką, citrinos sultis, druską ir juoduosius pipirus.
3. Suberti avinžirnių miltus ir gerai išmaišyti, kol masė ims lipti. Padalyti į keturias dalis ir suformuoti keturis paplotėlius.
4. Aptepti paplotėlius aliejumi ir dėti ant grilio arba grilinės keptuvės. Kepti po 2 min kiekvieną pusę, kol taps traškūs ir švelniai apkeps.
5. Perpjauti bandeles ir trumpai pašildyti ant grilio arba keptuvės. Sudėti paplotėlius į bandeles, uždėti salotos lapų ir pomidoro griežinėlių. Patiekti iš karto.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:avinžirniaiAvinžirnių mėsainisAvinžirnių patiekalaimėsainiainaminiai mėsainiaiVegetariški mėsainiai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
    Naudinga

    Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu

    Koks paukštis globoja jūsų gimimo mėnesį?
    Horoskopai

    Koks paukštis globoja jūsų gimimo mėnesį?

    Paprastas būdas išvalyti viryklės groteles
    Gyvenimas

    Paprastas būdas išvalyti viryklės groteles: riebalai ištirps be jokių pastangų!

    Klasikinės Graikiškos salotos
    Receptai

    Klasikinės Graikiškos salotos – gaivu ir paprasta

    Kai tai perskaitysite, valymui visada naudosite druską: vos keli centai, o sutaupysite šimtus
    Sveikata ir grožis

    Kai tai perskaitysite, valymui visada naudosite druską: vos keli centai, o sutaupysite šimtus

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?