ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Azijietiškos Bao bandelės
Naudinga

Azijietiškos Bao bandelės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Azijietiškos Bao bandelės
Azijietiškos Bao bandelės

Azijietiškos Bao bandelės – šios garuose ruoštos bandelės yra ne tik minkštos ir purios, bet ir universaliai pritaikomos įvairiems įdarams – nuo sūrių iki saldžių. Šios bandelės gali būti užpildomos įvairiais ingredientais: jas galima pertepti traškia kepta vištiena, daržovėmis, tofu ar net patepti uogiene ar riešutų sviestu saldesniam variantui.

Azijietiškos Bao bandelės: receptas

Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis – šios bandelės patenkins tiek gurmanišką skonį, tiek norą išbandyti ką nors naujo.

Ingredientai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 5 g sausų mielių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 20 g cukraus
  • 100 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 70 ml vandens (kambario temperatūros)
  • 10 ml aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
2. Supilti pieną, vandenį ir aliejų.
3. Tešlą minkyti iki vientisos masės, tuomet užlankstyti tešlą iš kraštų į vidurį ir suformuoti rutuliuką, jį perkelti į aliejumi pateptą indą, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti 1val.
4. Praėjus valandai nuspausti pakilusią tešlą, iškočioti ilgą “dešrą” ir padalinti ją į lygias 8 dalis.
5. Kiekvieną dalį truputį pakočioti ir vėl užlankstyti kraštus į vidurį, suformuoti rutuliukus. Uždengti rankšluostuku, kildinti dar 10min.
6. Garų puode įkloti kepimo popierių ir jį subadyti peiliu. Teptuku patepti šiek tiek aliejaus ant kepimo popieriaus.
7. Pakilusį rutuliuką iškočioti į ovalo formą. Patepti aliejumi ir užlenkti (nuo vieno kraštelio iki kito), nespausti.
8. Suformuotas bandeles dėti į garų puodą, uždengti dangčiu ir kildinti 45 min. Paprastai į puodelį telpa 3-4 bandelės, kitas galima kildinti sudėjus į skardą.
9. Puode, ant kurio telpa įstatyti garų puodą, užvirinti vandenį. Garų puodo dangtį aprišti švariu rankšluostuku, uždengti. Visą krepšelį dėti ant verdančio puodo ir “kepti” bandeles garuose 8 min.
10. Paruoštas bandeles įdaryti mėgstamais priedais.

Taip pat skaitykite

Šarlotės tortas su vyniotiniu
Šarlotės tortas su vyniotiniu
2025-09-19
Klasikinis jautienos padažas
Klasikinis jautienos padažas
2025-10-09
Traškios skrebučių salotos su burata
Traškios skrebučių salotos su burata
2025-06-22
Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
2025-06-04


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Botulino toksino injekcijos. Karolis Baužys
Sveikata ir grožis

Ar botulino toksino injekcijos yra saugios?

Žieminis česnakas kaip sodinti. Žieminiai česnakai
Sodas ir daržas

Patyrę sodininkai pataria, kada sodinti žieminius česnakus, kad sulauktumėte gausaus derliaus

Dėmių valymas: greitas ir veiksmingas būdas
Gyvenimas

Išsitepėte vakarėlio metu? Šis vaisius išgelbės jūsų drabužius per kelias minutes!

Kokią funkciją atlieka medžiai ir krūmai šalia kelio?
Sodas ir daržas

Kokią funkciją atlieka medžiai ir krūmai pasodinti šalia kelio?

Kaip mitybos pagalba galima pagerinti smegenų veiklą?
Sveikata ir grožis

Kaip mitybos pagalba galima pagerinti smegenų veiklą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?