ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis – šis desertas pasižymi saldumu ir gaiviu uogų skoniu. Iškepęs jis būna drėgnas ir minkštas, o paviršius – lengvai traškus.

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis: receptas

Paruošimas paprastas ir greitas, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanėstui, tiek svečiams. Jis neabejotinai pradžiugins kiekvieną valgantį.

Ingredientai:

  • 145g miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 30 g rapsų aliejaus
  • 115 g baltojo šokolado
  • 60 g sviesto
  • 10 g liofilizuotų aviečių
  • 100 g šviežių aviečių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę 180 C temperatūros. Iškloti kepimo popieriumi 20×20 cm dydžio kepimo indą
2. Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir susmulkintas liofilizuotas avietes.
3. Didesniame dubenyje suplakti šluotele kiaušinius, baltąjį ir rudąjį cukrų, rapsų aliejų ir vanilę.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir išmaišyti kol viskas susijungs į vientisą masę.
5. Į kiaušinių ir cukraus masę supilti baltąjį šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti sausų produktų mišinį ir viską lengvai sumaišyti kol nebesimatys miltų ruožų.
7. Sudėti šviežias avietes ir viską lengvai ir švelniai pamaišyti.
8. Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti apie 20-25 min. Likus kepti 10 min vis kas 3 min patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu ištraukus jis aplipęs keliais trupiniais – metas išimti iš orkaitės.
9. Palikti atvėsti skardoje. Jeigu norisi wow efekto – supjausčius galima apibarstyti liofilizuotų aviečių milteliais.

Taip pat skaitykite

Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas
2025-08-08
Varškės pyragas su obuoliais
Švelnus varškės pyragas su obuolių skiltelėmis
2025-08-02
Snikerinis tinginys. Lengva virtuvė nuotrauka
Snikerinis tinginys – į gamybą verta įtraukti visą šeimą
2025-07-23
Falafeliai
Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės
2025-07-14


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:Baltojo šokolado pyragasBaltojo šokolado pyragas su avietėmisdesertaiPyragas su avietėmisPyragas su šokoladu

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių
Receptai

Neįprastas derinys: patiekalas iš cukinijų ir avižinių dribsnių

Nepaaiškinamas skausmas ir pavėluota diagnozė – kas iš tiesų slepiasi už endometriozės?
Sveikata ir grožis

Nepaaiškinamas skausmas ir pavėluota diagnozė – kas iš tiesų slepiasi už endometriozės?

Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu
Receptai

Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu: viduržemio jūros dietos receptas

Duonos atsisakymas lieknėjant
Sveikata ir grožis

Ar turėtumėte atsisakyti duonos norėdami sulieknėti?

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam
Sodas ir daržas

Šio dalyko šliužai tiesiog nekenčia. Pabarstykite ir apsaugosite daržą ilgam

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?