ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Baltos žuvies karis
Receptai

Baltos žuvies karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Baltos žuvies karis – tai švelni, sultinga žuvis su gardžiu, lengvai aštriu, skonio pilnu padažu. Abejingų nepaliekantis patiekalas.

Baltos žuvies karis
Baltos žuvies karis

Baltos žuvies karis

Tai subalansuotu skoniu, sotumu ir skonio įvairove pasižymintis patiekalas, idealus tiek kasdienei vakarienei, tiek ypatingoms progoms.

Ingredientai:

Kariui:

  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 20 g viežio imbiero šaknies
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. kario miltelių
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės
  • Gera žiupsnelis džiovintų čili dribsnių
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • 200 ml konservuotų kokosų pieno
  • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. cukraus
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • Šviežiai išvirtų ryžių, patiekimui

    Žuviai:
  • 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 menkių filė su oda
  • Žiupsnelis maltos ciberžolės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Vengriškas pyragas su aguonomis
Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!
2025-09-20
Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą
2025-07-08
Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu
Klasikinis medaus tortas su neįprastu kremu
2025-06-17
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
Perlenkta špinatų ir rikotos pica
2025-07-15
Gaminimo eiga:

1. Kario padažui įkaitinti aliejų vidutinio dydžio keptuvėje ir pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą imbierą bei trintą česnaką, kol suminkštės ir pradės šiek tiek įgauti spalvos, reguliariai maišant. Įmaišyti kario miltelius, ciberžolę ir čili dribsnius, ir kepti dar vieną minutę, nuolat maišant.
2. Supilti kokosų pieną į trintuvą, sudėti apkeptą svogūnų mišinį, kukurūzų krakmolą, cukrų ir 50 ml šalto vandens. Trinti kol gausis vientisa tyrė. Padėti į šalį, kol bus paruošta žuvis.
3. Įkaitinti aliejų atskiroje keptuvėje. Pagardinti žuvį druska, pipirais ir žiupsneliu ciberžolės. Kepti odos puse žemyn 2 min, tada atsargiai apversti ir kepti dar 2-3 min arba kol žuvis beveik visiškai iškeps, bet išlaikys formą.
4. Supilti kario padažą į keptuvę su žuvimi ir pavirti apie 3 min, kol žuvis iškeps, o padažas sutirštės. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens. Pagardinti žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais. Patiekti su šviežiai virtais ryžiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Baltos žuvies kariskarisMenkėMenkės filėŽuvies filėŽuvies karisŽuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar optimizmas užkoduotas genuose?
Gyvenimas

Ar optimizmas užkoduotas genuose? Žmogaus tyrinėtojai narplioja mokslo duomenis

Kiaušinių lukštai, kur juos galime panaudoti?
Gyvenimas

Neįkainojami kiaušinių lukštai – kur juos galime panaudoti?

Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras
Naudinga

Bulguras – sveikatai naudingas supermaistas ir skanus garnyras, išbandykite.

Chia sėklos. Kaip jas valgyti, kad sulieknėtumėte vienu dydžiu?
Sveikata ir grožis

Chia sėklos. Kaip jas valgyti, kad sulieknėtumėte vienu dydžiu?

Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys
Sveikata ir grožis

Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?