Bananų blynai su šonine – saldūs ir minkštoi blynai puikiai dera su pikantišku, traškiu šoninės skoniu, o viską papildo klevų sirupas, kuris suteikia išskirtinio skonio dienos pradžiai.
Bananų blynai su šonine: receptas
Idealiai tinka savaitgalio pusryčiams ar vėlyviems priešpiečiams, kai norisi ko nors sotaus, jaukaus ir šiek tiek ypatingo.
Ingredientai:
- 55 g sviesto
- 275 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. šviesaus rudojo cukraus
- 300 ml riebaus pieno
- 1 didelis bananas
- 1-2 valg.š. saulėgrąžų aliejaus
- 8 griežinėliai šoninės
- klevų sirupas patiekti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 110 °C temperatūros.
2. Nedideliame puode ant silpnos kaitros ištirpinti 25 g sviesto ir palikti atvėsti 5 min.
3. Į dubenį sudėti ištirpintą sviestą, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, cukrų ir pieną, ir plakit kol gausis vientisą masę. Įmaišyti šakute sutrintą bananą.
4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti šiek tiek aliejaus su sviesto kubeliu.
5. Į keptuvę dėti po didelį šaukštą blynų tešlos formuojant blynus. Kepti apie 3 min, kol blyneliai pakils, jų paviršiuje pasirodys burbuliukai ir tešla iš viršaus išdžius. Apversti mentele ir kepti dar 2-3 min, kol gražiai pagels.
6. Iškepusius blynelius dėti ant karščiui atsparios lėkštės ir laikyti šiltai orkaitėje, kol iškeps likę blyneliai.
7. Keptuvę grąžinti ant kaitros, sudėti šoninę ir kepti po 3 min iš kiekvienos pusės, kol taps traški ir auksinė.
8. Patiekti blynelius sudėtus į lėkštes, ant viršaus dėti keptą šoninę ir apšlakstyti klevų sirupu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.