Kai norite blynų, bet šaldytuve tuščia
Kaip dažnai nutinka taip. Rytas, norite blynų, bet kiaušinių nėra. Arba pienas pasibaigė vakar. O gal tiesiog nebenorite naudoti gyvulinių produktų.
Daugelis tokiu momentu atsisako idėjos. Užsipila dribsnių. Arba tiesiog praleidžia pusryčius. Bet blynai be kiaušinių ir pieno yra visiškai įmanomi. Ir ne kažkokie prastesni, o tiesiog kitokie.
Šį receptą atranda vis daugiau žmonių
Kai kurie renkasi tokius blynus dėl alergijų. Kiti dėl gyvenimo būdo pasirinkimų. Treti tiesiog todėl, kad produktų namuose nėra, o į parduotuvę eiti tingisi.
Blynai be kiaušinių ir pieno nėra naujas išradimas. Tokius receptus naudojo dar mūsų prosenelės, kai kiaušiniai buvo prabanga, o pieną reikėjo taupyti sviestui. Tiesiog kažkaip pamiršome, kad galima ir kitaip.
Gazuotas vanduo šiame recepte atlieka kiaušinių funkciją. Burbuliukai suteikia tešlai lengvumo ir purus. Augalinis aliejus pakeičia pieną ir sviestą. Rezultatas stebina net skeptikus.

Kodėl šie blynai gaunasi tokie geri
Paslaptis slypi gazuotame vandenyje. Kai jis susiliečia su miltais, susidaro smulkios oro kišenės. Dėl to blynai gaunasi lengvi ir minkšti. Ne guminiai, kaip kartais nutinka su įprastais receptais.
Be to, tešloje nėra kiaušinių, todėl ji nekepina taip greitai. Turite daugiau laiko apversti blyną. Mažiau šansų sudeginti. Tai puiku tiems, kurie ne visada draugauja su keptuve.
Blynai be kiaušinių ir pieno turi dar vieną privalumą. Juos galima valgyti tiems, kas netoleruoja laktozės ar yra alergiški kiaušiniams. Ir tiems, kas laikosi veganiškos mitybos.
Kai išbandote ir nebenorite grįžti prie senojo recepto
Daugelis, pirmą kartą išbandę, lieka nustebę. Skonis ne prastesnis. Tekstūra net geresnė. O produktų reikia mažiau ir jie pigesni.
Žinoma, tai nėra tie patys blynai, prie kurių įpratome. Jie šiek tiek kitokie. Bet tas kitoniškumas nėra blogas. Tiesiog kitoks.
Su šviežiomis braškėmis, medumi ar tiesiog cukrumi šie blynai tampa puikiais pusryčiais. Greitais, paprastais ir netikėtai gardžiais. O svarbiausia, juos galite pasigaminti net tada, kai šaldytuvas beveik tuščias.
Galbūt laikas išbandyti kažką naujo
Kartais geriausi atradimai nutinka iš būtinybės. Kai trūksta produktų. Kai reikia prisitaikyti. Kai nebelieka kito pasirinkimo.
Blynai be kiaušinių ir pieno gali tapti jūsų nauju mėgstamu receptu. Arba tiesiog išeitis tai dienai, kai nieko kito neturite. Bet kuriuo atveju, verta žinoti, kad tai įmanoma.
Galbūt šį savaitgalį ryžsitės. Ir galbūt nusistebėsite, kad taip paprasta gali būti taip skanu.
Receptas: blynai be kiaušinių ir pieno
Ingredientai:
- 1 stiklinė gazuoto vandens
- 1 stiklinė miltų
- 1 valg. š. cukraus (galima praleisti)
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo žingsniai:
- Dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
- Įpilkite gazuoto vandens ir augalinio aliejaus.
- Kruopščiai išmaišykite, kol tešla bus tolygi ir be gumuliukų.
- Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek gazuoto vandens. Jei per skysta, įberkite miltų.
- Gerai įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek patepkite aliejumi.
- Pilkite tešlą plonu sluoksniu ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol kraštai pradės kilti.
- Apverskite ir pakepinkite kitą pusę.
- Patiekite su šviežiomis braškėmis, medumi, uogiene ar grietinėle.
Nuotraukos asociatyvinės © Midjourney