ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Braškių trupiniuotis su migdolais: desertas, kuris visus nustebins
Desertai

Braškių trupiniuotis su migdolais: desertas, kuris visus nustebins

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Braškių trupiniuotis su migdolais
Braškių trupiniuotis su migdolais

Braškių trupiniuotis su migdolais – saldžios, sultingos braškės puikiai dera su švelniu migdolų aromatu, o trupininis viršus suteikia malonaus traškumo.

Braškių trupiniuotis su migdolais: receptas

Patiekiamas šiltas su šlakeliu šaltos grietinėlės, šis desertas ne tik džiugins skoniu, bet ir sukurs jaukią, nostalgišką nuotaiką.

Ingredientai:

Įdarui:

  • 500 g braškių (be kotelių)
  • 50 g smulkaus cukraus
  • 25 g maltų migdolų
  • 4 arb. š. vanilės ekstrakto

Trupinių sluoksniui:

Taip pat skaitykite

Rikotos blynai
Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti
2025-06-27
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
Avižiniai grūdėtos varškės blyneliai
2025-06-21
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
2025-08-08
Bulvių pica patiks visai šeimai
Šis patiekalas padės pamiršti jūsų vaikams picą. Receptas tikrai vertas dėmesio!
2025-07-01
  • 110 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 75 g šalto sviesto (supjaustyto kubeliais)
  • 100 g migdolų drožlių
  • 75 g rudojo cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Sudėti nuvalytas braškes į pyrago kepimo indą (geriausia apvalų) ir pabarstyti cukrumi, maltais migdolų ir vanilės ekstraktu. Kelis kartus papurtyti indą, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
2. Trupinių sluoksniui suberti miltus ir kepimo miltelius į dubenį ir įtrinti šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą tarp pirštų (arba naudoti virtuvinį kombainą). Mišinys turi priminti stambius avižinius dribsnius.
3. Įmaišyti migdolų drožles ir rudąjį cukrų šakute.
4. Užberti trupinių masę ant braškių įdaro, tolygiai paskirstyti ir švelniai prispausti prie kepimo indo kraštų.
5. Padėti indą ant kepimo skardos ir kepti orkaitėje apie 30 min, kol trupiniai taps auksiniai, o kraštuose ims burbuliuoti rausvos braškių sultys.
6. Prieš patiekiant leisti pastovėti apie 10 min.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:migdolaiTrupiniuotis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!

2025-07-08
Jautienos sumuštiniai su sūriu
Receptai

Grilio sūrio sumuštiniai su jautienos brisketa ir kukurūzų duona

2025-07-10
Tobulo skonio morkų pyragas
Desertai

Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai

2025-06-16
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Desertai

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru

2025-06-23

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?