Bulvių griežinėliai grietinėlėje – tai klasikinis, kreminis bulvių gratinas, pasižymintis švelnia tekstūra ir sodriu, česnaku dvelkiančiu skoniu.
Bulvių griežinėliai grietinėlėje: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka kaip jaukus, sotus garnyras prie įvairių pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
- 1 kg miltingų bulvių
- 3-4 česnako skiltelės
- 500 ml riebios grietinėlės (gali prireikti šiek tiek daugiau)
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Bulves supjaustyti griežinėliais (tą labai patogu daryti mandolina).
2. Bulvių griežinėlius ir tarkuotą česnaką sudėti į dubenį, pagardinti pagal skonį. Užpilti grietinėle ir gerai išmaišyti. Supilti masę į kepimo indą.
3. Šaukšto nugarėle arba rankomis paspausti bulves, kad sudarytų vientisą sluoksnį. Grietinėlė turėtų siekti vos žemiau viršutinio bulvių sluoksnio – jei reikia, įpilti dar šiek tiek.
4. Kepti 1-1½ val, kol bulvės taps visiškai minkštos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.